pályázat

2018.08.27. 14:00

Végleg kitisztulhat az arzénos víz Csokonyavisontán

Nyert egy pályázaton Csokonyavisonta, így megindulhat az ivóvízminőség javító program. Már készítik a kivitelezési terveket.

K. G.

Csokonyavisonta több mint egy évtizedes ivóvíz gondja oldódhat meg belátható időn belül. A faluban ugyanis a helyi víznek olyan magas volt az arzén tartalma, hogy nem minősült fogyasztható víznek, ezt állapították meg tíz évvel ezelőtt. Ezután egy ideig lajtos kocsival hordták a vizet Csokonyavisontára. Később két víztisztító berendezést vásároltak.

Nemrégiben nyertek egy pályázaton, így megindulhat az ivóvízminőség javító program. Már készítik a kivitelezési terveket, tudtuk meg Harasztia Attila polgármestertől. A vízműtelepen fúrnak még egy kutat, de ehhez és egy szervizépület kialakításához bővíteni kell a területet.

A képviselő-testület a legutóbbi ülésén arról döntött, hogy kisajátítják és megvásárolják a szomszédos telket a bővítéshez. A tulajdonos ebbe már beleegyezett. A tervezés után indulhat a kivitelezés, és a tervek szerint jövőre már megoldódhat az ivóvíz problémája a faluban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában