Kaposvári Egyetem

2018.09.12. 09:00

Diplomát kapnak az idén a Senior program résztvevői

Tizedik félévéhez érkezett a Senior Program a Kaposvári Egyetemen, ami azt is jelenti, hogy a hallgatók januárban átvehetik a Senior multidiszciplináris másoddiplomájukat.

Fenyő Zsuzsa

Az ingyenes Senior Program keretében a résztvevők több tudományterületen hallhattak előadásokat, úgy mint bölcsészettudományok, hittudomány, agrártudományok, orvos- és egészségtudományok, társadalomtudományok, természettudományok és művészetek. Egyetemi oktatók, szakmai kiválóságok, közéleti személyiségek, művészek és az egyházak képviselői is tartottak előadást csütörtökönként az egyetemen.

A program teljes időtartama minimum hat, maximum tíz szemeszter, az előadások 75 százalékát látogató senior hallgatók a félév végén tanúsítványt kapnak. Azoknak a tanulóknak, akik hat félévig jártak, díszoklevél jár, a tizedik elvégzett félév végén pedig senior multidiszciplináris másoddiplomát kapnak a résztvevők.

Már az első félévben hatalmas volt az érdeklődés több mint 400 senior hallgató kapcsolódott be az oktatási programba, az idén májusban pedig 341 diák vehetett át oklevelet és tanúsítványt a Kaposvári Egyetemen.

Báthory Gyöngyvér, az egyetem sajtószóvivőjének tájékoztatása szerint a hallgatók nagyon lelkesek, rendszeresen járnak az előadásokra, és akik eddig jártak azokra a 10. szemeszterben is lehet majd számítani.

Hajnaliné Kovács Gitta rendszeres látogatója az előadásoknak. – Nyolc féléven keresztül szorgalmasan jártam az előadásokra, de a legutóbbi szemeszter valahogy kimaradt – mondta. – Sajnos nem volt időm, hogy elmenjek, de az idén mindenképpen szeretnék részt venni a programon. Azért tartom hasznosnak az előadásokat, mert egyrészt ismereteket ad, másrészt pedig sok ismerőssel találkozom ezeken az alkalmakon, tehát egy nagyon jó lehetőség a kapcsolattartásra is.

A programon azok vehetnek részt, akik a jelentkezés idején betöltötték az 50. életévüket. A részvételnek nem feltétele előtanulmány, nem szükséges középiskolai, sem felsőfokú végzettség. Az előadások továbbra is minden héten csütörtökön 15 órától 17.30 óráig lesznek.

Ebben a félévben is a legkülönfélébb témákban hallgathatnak majd előadásokat az érdeklődők: itt lesz többek között Zacher Gábor, Gombos Péter, Horn Péter, Teremi Trixi és megrendezik a hagyományos Helyi Termék Napot is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában