szuper-eb

2018.09.23. 20:00

Egy németjuhász lett Kaposvár legszebb kutyája

Száz kutya és gazdája vett részt az idei kaposvári szuper-eb fesztiválon. Az eseményen több kategóriában is kiválasztották a legszebb ebeket és a felelős állattartásra is felhívták a figyelmet.

Marosi Gábor

dav

Kutyaugatástól volt hangos hétvégén a Zaranyi lakótelep. Az erdő melletti kutyaiskolában hetedszerre rendezték meg a kaposvári szuper-eb fesztivált. Az eseményre sokan érkeztek kutyával, de kíváncsiskodókból is bőven akadt.

– Panelban lakunk, úgyhogy sajnos nincsen kutyánk – mondta Ruszinkovics Csaba. – Viszont már nagyon szeretnénk egyet, de mindenképpen csak kistestű jöhet szóba. Nagyon szeretjük az állatokat, ezért is jöttünk el a szuper-eb fesztiválra.

Sokan visszajáró vendégei a rendezvénynek. Gráf Viktor – tavalyhoz hasonlóan – az idén is elhozta kedvencét a fesztiválra. – Ő egy amerikai staffordshire keverék – fogalmazott a kutyás fiatal. – Három kategóriába neveztem be, a legszebb kaposvári kutya, a keverék és az exKutyatáras mezőnybe.

– A felelős állattartás jegyében szerveztük meg a napot – hangsúlyozta Szmolka János, a Somogy Megyei Kinológiai Egyesület elnöke. – Nagyon népszerű a rendezvény, Kaposvárról és környékéről érkeztek kutyások, körülbelül százan. Sokfajta eb megtalálható itt, a magyar fajok közül például rövid szőrű vizsla, mudi, erdélyi kopó és kölyök puli is.

A szuper-eb fesztiválon örökbefogadó napot is tartottak. A Kutyatár Egyesület 17 állattal érkezett az eseményre. Boncz Edit, az egyesület elnöke lapunknak elmondta: fontos, hogy minél több helyen tudatosítsák az emberekben, hogyan kell nevelni kedvenceiket.

Szépségversenyt is tartottak a kutyáknak. Kaposvár legszebb kutyája Vető Tamásné németjuhásza, Amígó lett. A legszebb vadászkutya egy vipet, a legnagyobb egy német dog, a legkisebb egy csivava lett, a legszebb magyar fajtának pedig egy pulit választott a zsűri.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában