elismerés

2018.09.04. 16:55

Három megye értékelte a minőségért

Négy somogyi, két veszprémi és három zalai vendéglátóhely kapott Kamarai Védnöki Táblát. A szakmai elismeréseket a három kereskedelmi és iparkamara közös rendezvényen adta át Hajmáson.

Koszorus Rita

Első ízben pályázott és azonnal el is nyerte a Kamarai Védnöki Táblát a marcali Mézes Mackó Cukrászda és Étterem. – Minősíti az üzletet – mondta az elismerésről Pécsi Józsefné, tulajdonos. – Egyben a színvonalat is jelenti a vendégeinknek.

A kaposvári L'altro étterem számára is fontos volt, hogy védnöki táblát tehessen ki. – Elsősorban egy szakmai elismerés – mondta el lapunknak Horváth Gábor, tulajdonos. – Nem is tudom biztosan, hogy a vendégek mennyire vannak ezzel tisztában. Felelősség is számunkra, hiszen járnak majd ellenőrizni, ez inspiráló is.

A Somogy, a Zala és a Veszprém megyei iparkamarák közös ünnepségen adták át a kamarai védnöki táblákat. Somogy megyében a Hotel Kardosfa és a bonnyai Somogy Kertje Üdülőfalu étterme is kiérdemelte a szakmai elismerést.

A rendezvényen Mayerné Bocska Ágnes, a Kaposvár és Zselic Vidéke TDM Szövetség elnöke beszélt együttműködési lehetőségekről a szektorban. Biró Norbert közgyűlési elnök is köszöntötte az egybegyűlteket, majd Mazzag Ferenc, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara vezetője vette át a szót. Emlékeztetett: a védnöki tábla célja az volt, hogy a vendégek megelégedésére növeljék az éttermek színvonalát és ez úgy tűnik, sikerült is. – Huszonnyolc korábban minősített vendéglátóhelyet ellenőrizték a szomszéd megyék szakemberei, s mindegyik megfelelt a követelményeknek – mondta Mazzag Ferenc. – Somogy megyéből négy üzlet jelentkezett a megmérettetésre, Veszprém megyéből kettő, Zala megyéből pedig három. S mindegyik elnyerte a szakmai minősítést.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke is gratulált a vállalkozásoknak. – Igen nagy a verseny a szakmában – fogalmazott a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. – Nagyon fontos, hogy ebben a versenyben milyen szerepet sikerül betölteni. Kulcspozíció az, ha valaki kap egy olyan elismerést, amelyet az üzleti partnerei, versenytársai, fogyasztói állítanak ki.

Saját magukat is minősítik

2002-ben hívta életre a Somogy, Zala és Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Kamarai Védnöki Táblát. Azóta 120 vendéglátó egység büszkélkedhet vele. Somogyban 32, Veszprémben 40, Zalában 48 minősített étterem működik, számuk pedig évről-évre növekszik. A tábla célja a korrekt, színvonalas vendéglátó üzletek szakmai elismerés és népszerűsítése és a szolgáltatások minőségének állandó, magas színvonalon tartása.

Az éttermek minősítését a három megye gyakorló vendéglátóipari szakemberei dolgozták ki és végzik el. Ez úgy zajlik, hogy a jelentkezők elvégzik az önminősítést, majd ezt követően a másik két megyéből érkező független értékelő csoport próbafogyasztás és konyhai ellenőrzés keretében meggyőződik a szempontok teljesüléséről.

A már minősített üzleteket háromévente ellenőrzik a szakemberek, hiszen a védnöki táblát nem elég megszerezni, meg is kell azt tartani. Ugyanis, amennyiben a szolgáltatások színvonala romlott az előzőekhez képest, a tábla visszavehető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában