Kisfaludy Program

2018.09.10. 18:22

Hétszáz szálloda és panzió újulhat meg

Több mint 700 panzió, szálloda fejlesztésre, illetve új szálláshely létesítésre benyújtott pályázatot részesített kedvező elbírálásban a Magyar Turisztikai Ügynökség a Kisfaludy Program első ütemében.

Góz Lilla

Az eredményhirdetésen Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója hangsúlyozta: soha ennyi pénz nem állt még rendelkezésre Magyarországon a szálláshelyek, szállodák és panziók fejlesztésére, mint most. Magyarország kormánya 2017-ben indította útjára a Kisfaludy Programot. Az első ütemben összesen több mint 80 milliárd forint összértékben valósulhatnak meg beruházások országszerte.

A program keretében 2030-ig 300 milliárd forint értékű szálláshely-fejlesztési beruházás valósulhat meg a vidéki Magyarországon, amelyből 150 milliárd forintot a kormány hazai költségvetési forrásból, vissza nem térítendő támogatás formájában biztosít. A fejlesztéstől azt várják, hogy a szolgáltatási színvonal emelkedik, a kereskedelmi szálláshelyek jelenlegi kapacitása bővül, a vendégek és vendégéjszakák száma emelkedik, valamint a szezonális ingadozások kiegyenlítődnek.

A Kisfaludy Programban meghirdetett felhívásokra 1522 pályázat érkezett. A keretnövelésnek köszönhetően a vidéken található panziók több mint kétharmada, 700 panzió és 16 szálloda kap támogatást a fejlesztéseikhez, emellett 27 új szálláshely részesül támogatásban.

Guller Zoltán felhívta a figyelmet, hogy a Kisfaludy Program nem ért véget, a Magyar Turisztikai Ügynökség további kiemelt térségekben tervez szálláshelyfejlesztést és a tervek között szerepel támogatási konstrukció kidolgozása a 150 szoba feletti kapacitással rendelkező szállodák részére is.

A tavalyi évben indult el a Magyar Fejlesztési Bank által biztosított Kisfaludy Turizmus-fejlesztési Hitelprogram, ami kiszámítható és kedvező finanszírozási feltételeket biztosít akár a pályázati önerő biztosításához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában