lehetőségek

2018.09.19. 14:12

Kapós kiállítók a karriernapon

Harmincegy munkáltató valamint kiállító, s több száz érdeklődő érkezett a szerdai karriernapra és állásbörzére, melyet a megyei kormányhivatal szervezett.

Harsányi Miklós

Somogyban 12 ezer 920 regisztrált álláskereső él, ezúttal a kereskedelmi és közlekedési társaságok mellett a gép-, illetve élelmiszeripar cégek is legfrissebb állásajánlataikkal várták a jelentkezőket. Ezen kívül a rendvédelmi szervezetek is versenyképes munkalehetőségekkel csábították az elhelyezkedni vágyókat.

– Tudjuk és érezzük, hogy a korábbi esztendők jelentős mértékű munkanélküliségét mára a szakemberhiány váltotta fel – hangsúlyozta köszöntőjében Simonné Hornyák Valéria, a megyei kormányhivatal foglalkoztatási főosztályának vezetője. – A munkáltatók minden lehetőséget megragadnak arra, hogy állásajánlataikkal az ilyen és ehhez hasonló rendezvényeken megjelenjenek.

Az is elhangzott: a mostani rendezvényen kívül keresletvezérelt képzési és foglalkoztatási programokkal próbálják a foglalkoztatás esélyeit javítani. Gelencsér Attila országgyűlési képviselő és Huszti Gábor, a megyei közgyűlés alelnöke is köszöntötte a résztvevőket, s a főszervezők elégedetten nyugtázták: soha ekkora érdeklődés nem volt a rendezvényen. A taszári Pintér Adrienn laboránsként szeretne elhelyezkedni, s a kaposvári tejüzem állásajánlatáról érdeklődött.

– Tetszik az állásbörze, mivel sok cég bemutatkozik, s egy óra alatt rengeteg mindenről értesülök – mondta a pék-cukrász és élelmiszer minősítő technikus végzettségű 29 éves nő. – Az biztos: bőven van munkalehetőség.

Egyedné Lewandowski Havaska, a kaposvári Fino-Food Kft. HR-vezetője és munkatársa folyamatosan fogadta az érdeklődőket: a tejüzemben hat pozícióban várták a jelentkezőket, többek közt gépbeállítókat, segédmunkásokat és villanyszerelőket. A somogysárdi Nagy Zoltán hat cégtől kért ajánlatot, s azt mondta: szívesen elhelyezkedne az élelmiszeriparban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában