időközi választás

2018.09.17. 09:22

Lakosa Lászlóé lett a polgármesteri szék Háromfán

Lakosa László nyerte az időközi polgármester választást Háromfán vasárnap. A tisztség Brantmüller Zoltán sajnálatos halálával üresedett meg.

Barkóczy László

A választásra jogosult 560 emberből 349 ment el vasárnap szavazni Háromfán az időközi polgármester választáson. A polgármesteri pozícióért hat független jelölt indult. Lakosa László 116 szavazatot, így az összes szavazat 33,43%-át szerezte meg.

A Somogyi Hírlap kérdésére Lakosa László, frissen megválasztott polgármester elmondta, hogy végig bízott a falu lakóiban. Univerzális embernek tartja magát, ezért már az elmúlt években is segített mindenkinek, akinek tudott, pozíciótól függetlenül. Úgy érzi, most ezt a gondoskodást hálálták meg szavazatokkal a település lakói.

Lakosa László az elmúlt években már a képviselő testület tagja volt, és közel húsz éve a futball csapat vezetője. Fitness-termet alakított ki a településen, valamint helyi bálokat szervez. Mivel tevékenyen részt vett a falu eddigi életében, így programját is úgy alakította ki, hogy az a település problémáinak megoldására koncentrál.

– Nem akarhatunk mindjárt repteret, ha rendes járdánk sincs. – mondta Lakosa László. – Elsősorban a falu képén szeretnék változtatni. Fontosnak tartom a virágosítást, az elszáradt faágak összegyűjtését, a rendszeres kaszálást. De ugyanilyen fontosnak tartom a közbiztonság további növelését is, például kamerarendszer telepítésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában