Huszonhárom emelet

2018.09.24. 10:42

Lépcsőfutásban a somogyi tűzoltók a legjobbak

Huszonhárom emelet magasra kellett felrohanniuk a tizennyolcadik alkalommal megrendezett Országos Lépcsőfutó Bajnokság résztvevőinek, köztük hét somogyi tűzoltónak. A hagyományos versenyt a Semmelweis Egyetem Nagyvárad téri elméleti tömbjében rendezték meg.

Sonline

Fotó: Mihályka Szabina

Az ország minden tájáról érkezett tűzoltókkal telt meg a Semmelweis Egyetem Nagyvárad téri elméleti tömbje. Az egyébként orvostanhallgatóktól hemzsegő aulában a versenyre készülő, bemelegítő, a megfelelő légzéstechnikát gyakorló tűzoltók gyülekeztek. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Magyar Tűzoltó Szövetség által szervezett 18. Országos Lépcsőfutó Bajnokságra száznegyvenhárman neveztek.

Fotó: Mihályka Szabina tű. fhdgy. – SMK

A hét somogyi tűzoltó – a nagyatádi Kiss János Tamás, Horváth Dániel, a barcsi Dibuz-Pávics Szabolcs, a marcali Gelencsér András, a kaposvári Bán Szabolcs, Óvári Timót és Kordély Péter – korcsoportok szerinti osztásban, egyéniben és párban vágtak neki a több száz lépcsőnek, húsz kilónál is nehezebb felszereléssel.

A párosok tagjainak együtt kellett maradniuk, egy lépcsőfordulónyinál nagyobb távolságra nem távolodhattak el egymástól. Végül a nagyatádi duó, Horváth Dániel és Kiss János három perc hat másodperc alatt hódította meg 23 emeletes épületet, s az utánuk rajthoz álló párosok közül senkinek sem sikerült a feladatot gyorsabban teljesíteni.

Az aranyérmes somogyi párosnak Erdélyi Krisztián tűzoltó dandártábornok, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság általános főigazgató-helyettese is gratulált, s átadta a legeredményesebbeknek járó érmet és kupát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában