főjegyzői tanácskozás

2018.09.18. 14:36

Projektmenedzsmentben is jól teljesít a megye

A megyei önkormányzatokat érintő aktuális kérdésekről tanácskoztak az ország főjegyzői Kaposváron. A Vármegyeházán tartott ülésen terítékre került az ASP rendszer bevezetése is, amelyet januártól kell használniuk a megyei testületeknek.

Koszorus R.

– Ez egy olyan központi rendszert, amelyet már a legtöbb település is használ – mondta Sárhegyi Judit, somogy megyei jegyző. – Ez egy internet alapú egységes rendszer, amelybe a gazdálkodás, ingatlanvagyon kataszter és az iratkezelés kerül bele.

A csatlakozás folyamatáról Miszlai József, a Magyar Államkincstár hálózatirányításért felelős elnökhelyettese tájékoztatta a jegyzőket. A GDPR egységes információbiztonsági rendszerrel kapcsolatos tapasztalataikat is megosztották egymással a főjegyezők a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége Főjegyzői Kollégiuma soros ülésén.

A napirendek közé bekerültek a Terület- és településfejlesztési Operatív Program végrehajtásának aktuális kérdései is, melyekről Oláh Gábor számolt be. A regionális fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkár kiemelte: megyei szinten 6-8 százalék többletforrás jut az eddigi kereten felül a pályázatokra a költségek növekedése miatt.

A projektmenedzsment tapasztalatairól is beszéltek a megyei jegyzők Kaposváron. A legtöbb helyen, így Somogyban is vannak már átadott projektek. – Azoknál a pályázatoknál, amelyek tavaly nyáron támogatási szerződést kaptak, most folyik a közbeszerzés és az építkezések – mondta Sárhegyi Judit. – A 43,5 milliárd forintos somogy megyei keretből még 2 milliárd az, ami nincs lekötve nyertes pályázattal. Majd várható az irányító hatóság döntése szerint, hogy a maradék forrásra is írnak ki pályázatokat.

A somogy megyei jegyző jónak minősítette a hivatal munkáját, habár először lát el projektmendzseri feladatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában