kapcsolat

2018.09.20. 14:00

Ünnepi esten jártak Kaposváron a német diákok

Ünnepi műsornak adott otthont szerdán este a katolikus iskola: németországi testvériskolájuk, az amsberg-neheimi Sankt-Ursula Gymansium diákjai is felléptek a rendezvényen. Zene, tánc és ének: a fiatalok látványos műsort adtak el elő a telt házas találkozón.

Harsányi Miklós

Egy hetet tölt hazánkban a német csapat: a 45 tanuló és a hat kísérő tanár nemcsak Kaposvár nevezetességeit tekinti meg, hanem elutaznak a Balatonra, s fővárosi és pécsi kirándulás is szerepel a programban. A két tanintézmény 19 éve áll kapcsolatban egymással, Thomas Lampe, a Sankt-Ursula Gymnasium igazgató-helyettese azt mondta: négy külföldi testvériskolájuk van, de a kaposvári kiemelt helyen van.

– Ez a legrégebbi, s egyben a legintenzívebb együttműködésünk – folytatta. – Csodálatosan fogadták csoportunkat Kaposváron, a sok program felejthetetlen élmény a fiatalok számára.

Az elmúlt időszak alatt közel 500 somogyi fiatal utazott Németországba, s 450 amsberg-neheimi fiatal látogatott városunkba. Godó László, a katolikus iskola igazgatója rámutatott: kezdetektől fogva tartalommal töltötték meg az együttműködést, s a fiatalok mindig örömmel várják a találkozót. Az egymás kultúrájának megismerésén túl a nyelvgyakorlásra is alkalmas a kapcsolat, s az elmúlt időszakban barátság alakult ki a diákok között. Fontosnak nevezte, hogy ennyi év elteltével is sikerül újabb programokkal színesíteni az együttműködést. Rámutatott: remélhetően a következő 20 esztendőben is élénk és baráti marad a kapcsolat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában