fórum

2018.10.25. 20:24

A jövő választására készülnek már Kaposváron

Fórumot tartott csütörtökön a Fidesz Kaposváron, amelyen Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gelencsér Attila országgyűlési képviselő és Szita Károly polgármester értékelték az országgyűlési választások óta eltelt fél évet, és tájékoztattak a közelgő európai parlamenti választás tétjéről.

Koszorus Rita

Gulyás Gergely a rendezvény előtt tartott sajtótájékoztatón elmondta: Kaposvár sok szempontból a Modern Városok Program modell-városa, mivel a somogyi megyeszékhely elsőként reagált kedvezően a kormány felhívására. – Ennek köszönhetően látványos fejlesztések helyszíne Kaposvár – mondta Gulyás Gergely. – A város kiválóan használt fel fontos forrásokat és azt reméljük, hogy a következő években ez mindenki számára látható és kézzel fogható lesz.

Két választás között vagyunk, tette hozzá Gulyás Gergely, s elmondta: nagy fontossággal bír a májusi voksolás. – Azt reméljük, hogy májusban olyan európai parlamenti képviselőket tudunk Brüsszelbe és Strasbourgba küldeni, akik valóban nemzeti érdekeket tudnak képviselni és a migráció kapcsán folytatott vitában egyértelműen a magyar álláspontot képviselik – szögezte le Gulyás Gergely. – Azt hozzá kell tenni: fontos ügyek vannak az Európai Unió napirendjén. Azt szeretnénk, ha hazánk megőrizhetné azokat a jogokat, amelyeket nem adott át az Európai Parlamentnek és az Európai Uniónak. Olyan képviselők kellenek, akik a magyar szuverenitás megőrzéséért küzdenek.

Gelencsér Attila elmondta: ez a fórum már felkészülés a voksolásra. – Ez a jövő választása lesz, mert döntenünk kell szuverén nemzetállamok Európája és az európai egyesült államok között – mondta Somogy 1. választókerület országgyűlési képviselője. – Ennek víziója arról szól, hogy hatásköröket vonnának el hazánktól, így aztán Brüsszel szeretne beleszólni a magyar ügyek irányításába.

Szita Károly Kaposvár polgármestere újságírói kérdésre azt mondta: el fog dőlni, milyen Európában fogunk élni. Azzal kell-e számolni, hogy bevándorlók, migránsok viszik el az energiánkat vagy a települések tovább fejlődhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában