fotók

2018.10.05. 14:22

Állati esetek: fotókiállítás nyílt a tűzoltók mentéseiről

Sokszor találkoznak segítségre szoruló állatokkal a tűzoltók. Olykor kis testű kutyák, máskor mázsás lovak élete van a kezükben, és a hasonló esetek mindig emlékezetesek a számukra. Fényképeken is megörökítik ezeket a mentéseket.

K.G.

A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság összegyűjtötte az elmúlt tíz évben készült fotókat.

Fotó: Kőhalmi Szilvia (SMKI)

A beérkezett legjobb 44 fényképet állították ki az állatok világnapja alkalmából az Együd Árpád Művelődési Központban. A bőszénfai halastóba fagyott őz, kútba esett csurgói cica, róka a víztározóban, hattyú a szökőkútban – sok bajba jutott és megmentett állat tűnik fel a képeken. Az egyik legemlékezetesebb képen hat marcali tűzoltó küzd egy kutya életéért.

Gödörbe esnek, fennakadnak a fán, jégen rekednek, vízbe zuhannak – sorolta Kovács Gábor, a kaposvári tűzoltóság szolgálatparancsoka, hogy mennyi vész fenyegeti az állatokat. A tűzoltóknak megfelelő felszerelésük van, amelyekkel beavatkozhatnak.

A segítségért a háziállatok hálásak, de a vadállatok megijedhetnek és védekezhetnek, ezért vigyázni kell. A szolgálatparancsnok számára egy lómentés maradt örök emlék, amikor a megbokrosodott lovak egy csatornába süllyedtek, és sokat dolgoztak azért, hogy kiemeljék őket az iszapból. A kiállítás megnyitóján részt vett Boncz Edit, a Kutyatár Természet- és Állatvédelmi Egyesület elnöke, aki sok mentésnek volt a részese. Wéber Antal, megyei katasztrófavédelmi igazgató köszöntötte a megjelenteket. A kiállítás október 31-ig tekinthető meg a művelődési központban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában