haladó vidék

2018.10.10. 13:35

Átadták az Öreglakot Marcalival összekötő utat

Szerda délelőtt, ünnepélyes keretek között adták át a Magyar Falvak Program keretében a 6704-es számú, Öreglak-Marcali összekötő utat, Öreglakon.

Barkóczy László

A rendezvényen köszöntőt mondott Móring József Attila, a térség országgyűlési képviselője, Neszményi Zsolt kormánymegbízott, Biró Norbert, a megyei közgyűlés elnöke, Buzánszky Attila, a település alpolgármestere és Németh Zsolt a Magyar Közút nonprofit Zrt. megyei igazgatója is.

Neszményi Zsolt hangsúlyozta, hogy a kormány a vidék lakosságmegtartó képességének erősítése érdekében kiemelt feladatként kezeli az alsórendű úthálózat fejlesztését.

Móring József Attila lapunk kérdésére elmondta, hogy nem csupán az úthálózatot tervezik felújítani, hanem a csatornahálózat, és a különböző közösségi épületek is.

Az elmúlt években több mint 3000 kilométernyi alsóbbrendű út újult meg Magyarországon, a következő években pedig a Magyar Falvak program révén jelentős összegeket fordítanak a vidéki, 4-5 számjegyű utak felújítására.

A kormány 2022-ig 4000 milliárd forintot fordít közúti és vasúti fejlesztésekre az ország logisztikai pozíciójának erősítése érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában