trendi cuccok

2018.10.06. 11:00

Bizniszszett készül a kaposvári design randi után

Kreatív szakemberekkel, desingnerekkel alkotnak együtt a jövőben új termékek, termékcsaládok létrehozásában a Gold Consulting Szociális Szövetkezet dolgozói. Varrodájukban készítenek irodai táskaszettet és háromdimenziós díszeket is. Segítségükre lesz egy kaposvári festőművész is.

Góz Lilla

– Egy design randin vettünk részt, ahol tervezőkkel, kreatív alkotóművészekkel találkoztunk – mondta Lechner Zsuzsanna, a Gold Consulting Szociális Szövetkezet elnöke. – A programra a Segítő vásárlás védjeggyel rendelkező szociális műhelyek pályázhattak országszerte.

A kaposvári fogyatékosokat és megváltozott munkaképességű dolgozókat foglalkoztató műhely a Salva Vita Alapítvány kezdeményezésére profi tervezőkkel terméket fejleszthet vagy hozhat létre újakat. Mind a varrodájukban, mind a dekorációs műhelyükben már megkezdődtek a tervezések.

– Hat tervezővel dolgozunk együtt – tette hozzá Lechner Zsuzsanna. – Egy ipari formatervezővel többfunkciós, fából készült használati tárgyakat alkotunk, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatóival textilből készülnek termékek, egy kaposvári művésszel pedig háromdimenziós képet hozunk létre, amely egy festményt utánzó alkotás lesz

Szelthafner Lilla, a Kaposvári Egyetemen végzett képi ábrázolás szakon és festőművészként dolgozik. Figurális képet alkot, de nagyon kedveli a természetes anyagokat, mint a például a fát.

– Lézervágó segítségével egy többrétegű fából alkotnánk elemeket, amiket összeraknánk – mondta Szelthafner Lilla, majd hozzátette: örömére szolgál, hogy együtt dolgozhat a kaposvári varrodával. – Mint a rapidrandinál, tizenöt percben mutatkoztak be a műhelyek és a tervezők is. Itt találtunk egymásra, de az ismeretségünk már régebbi – tette hozzá.

Lechner Zsuzsanna elmondta azt is: egy pécsi divattervezővel biznisz-szettet hoznak létre, ebben lesz egy laptoptáska, mobiltartó és notesz is. – Piackutatást végeztünk, miszerint az irodai szett egy hiánycikk és bízunk benne, hogy a jövőben elnyerjük vele a vásárlók tetszését – fogalmazott a szövetkezet elnöke.

A legjobb munkákat a szakmai zsűri díjazza is. A tervezőket pénzjutalommal, a szövetkezeteket pedig a bel- és külföldi piacra jutással segítik. A kaposvári műhelynek január 31-éig kell elkészülnie a prototípusokkal.

Minőségi termékek a kaposvári varrodából

2010–ben alapították a Gold Consultingot az országban elsőként létrejött szociális szövetkezetek között. Kezdetben kézművestermékek előállításával foglalkoztak a kaposvári belvárosban lévő boltjukban. Gyermekjátékokat és lakásdekorációkat is készítettek, ebből nőtte ki magát a varroda, amely 2018 márciusában nyitott meg a Bartók Béla utcában több mint 61 millió forintos pályázati forrásból. Korszerű, számítógépvezérelt varrógépeket vásároltak, jelenleg több mint harmincöt dolgozónak adnak munkát a műhelyben. Havonta 4500-5000 munkaruhát és sportruházatot varranak általában olasz megrendelésre. Gyermekjátékokat és egyházi kegyeleti textíliákat is készítenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában