pi-víz

2018.10.03. 16:41

Dubaji üzletembereket csábított Kaposvárra a Pi-technológia

Az Egyesült Arab Emírségekből, azon belül is egy dubaji cégcsoporttól érkezett delegáció a kaposvári Fülöp Lászlóhoz. A messziről jött üzletemberek a cégvezetőhöz fűződő Pi-technológia iránt érdeklődtek, s ennek kapcsán folytattak megbeszélést az együttműködési lehetőségekről a somogyi megyeszékhelyen.

Gy. Zs.

Mint megtudtuk, közel hatvan technológiáról tárgyalt az üzletemberekkel a korábban Pi-vízről ismertté vált kaposvári cégvezető. Ibrahim S. Lootah, a dubaji cégcsoport igazgatója kérdésünkre elmondta: valamennyi olyan Pi-technológia iránt érdeklődnek, ami a mezőgazdasághoz, állattartáshoz vagy éppen az élelmiszer-termeléshez és feldolgozáshoz kötődik. A legfőbb céljuk azonban az, hogy a hasznosítható technológiákat minél több ember számára elérhetővé tegyék a későbbiekben. A cégcsoport sem pusztán Dubajban érdekelt, ezért a tervek szerint több országban is hasznosítanák a jövőben a technológiákat. A célok között fontos misszió például az egészséges élelmiszer előállítása.

A dubaji cégvezető immáron másodjára járt Kaposváron, ám ezúttal pénzügyi igazgatóját és egyben üzleti tanácsadóját is magával hozta. Nem véletlenül, hiszen mint a tárgyalás előtt megtudtuk, konkrét megállapodásra törekednek a felek.

Fülöp László elmondta: nagy öröm számára, hogy az Egyesült Arab Emírségek egyik jelentős cégcsoportjától látogatták meg. Egy mezőgazdasági példát hozott arra a kérdésünkre vonatkozóan, milyen jellegű technológiákról tárgyaltak. Az agrármérnök szerint Dubajban és Abu-Dzabiban is viszonylag kisebb területek állnak rendelkezésre növénytermesztésre, főleg kertészet formájában. Ott sokba kerül a vízfelhasználás évente. Az agrármérnök szerint a Pi-technológiák segítségével fele annyi vízzel lehet ezeket a kerteket fenntartani. Hozzátette: ez pedig nemcsak az emirátusok érdeke, hanem másoknak is szerte a világon.

Ugyanakkor abban is bízik a kaposvári cégvezető, hogy más területeken, többek között a sporttechnológia terén is segítheti az előrelépést ez a tárgyalás. Hiszen többek között ilyen jellegű technológiákról is szó esett szerdán, az üzleti megbeszélésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában