tombola

2018.10.04. 11:30

Évadzáró versenyre készülnek a desedai horgászok

Évadzáró horgászverseny haltelepítéssel és tombolával: kettős megméretést készített elő a Kaposvári Sporthorgász Egyesület. A Desedán vasárnap, egy hét múlva pedig a Töröcskei tavon mérik össze ügyességüket az indulók.

Harsányi Miklós

Két kategóriában – amatőr és versenyzői – hirdették meg a desedai versengést, melyre október 7-én reggel hattól hétig a halőrháznál is lehet nevezni. Kovács Gábor, a KSHE tiktára közölte: a gyermekhorgászok ingyen vehetnek részt a megméretésen. S a nevezési összeg magában foglalja a tombolát is, melynek fődíja egy 2019-es desedai, két botos parti területi engedély.

– A versenyzők csak úszós, az amatőrök bármilyen készséget használhatnak – tudtuk meg. – A kifogott halakat mérlegelés után vissza kell helyezni a tóba. A Deseda keleti oldalán, a Fekete István Látogatóközpont és a 3-as csónakkikötő közötti partszakaszon zajlik a vasárnapi verseny, így aznap az érintett területen csak az indulók horgászhatnak.

Tíz mázsa, három nyaras pontyot telepítenek a Töröcskei tóba, ahol október 14-én várják évadzáró versenyre a horgászokat. Kovács Gábortól tudjuk: október 9-én engedik a halat a tóba, a nyilvános programon bárki részt vehet, s az egyesület gondoskodik a jelentkezők szállításáról is. A Töröcskei tavon a telepítés időpontjától október 15-ig általános horgászati tilalom lép életbe, vasárnap kizárólag a versenyen indulók horgászhatnak. A Kaposvári Sporthorgász Egyesület titkára hangsúlyozta: a következő napokban fokozottan őrzik majd a Töröcskét, a szokásosnál is több halőr óvja a halállományt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában