lesen

2018.10.07. 17:27

Hálóval fogták a madarakat

Madármegfigyelést tartottak vasárnap az Orci-réten, Orci és Toponár között.

K.G.

Mintegy negyven ember gyűlt össze az európai madármegfigyelő napon. Ilyenkor az egész kontinensen egy időpontban vizsgálják meg, hogy hány madarat lehet begyűjteni egyszerre a természetben, valamint azt is számolják és összesítik, hány madarat látnak. Mindez egyben egy országok között zajló verseny, amelyben hazánk általában minden évben a dobogón végez valamilyen kategóriában. A madármegfigyelő napot mindig úgy rendezik, hogy az őszi madárvonulás idejére essen.

Sok gyermek vett részt az eseményen. Az érdeklődők láthatták, hogy hálóba esett madarakat a szakember kivette, meggyűrűzte, közelről megmutatta, és elmondott róla minden tudnivalót. Ha a meggyűrűzött madarat később megtalálják, információkat nyerhetnek az útjáról. Molnár Marcelltől, a Magyar Madártani Egyesület kaposvári csoportjának elnökétől megtudtuk: az Orci-réten a háló barátposzátát, vörösbegyet, cinegét, csélcsap füzikét fogott, de nagyon várták az őszapót is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában