konferencia

2018.10.21. 19:24

Hamvas Bélára emlékeztek

A hétköznapi ember a saját véges viszonyai között él, és nem törődik a lelke halhatatlanságával, erre figyelmeztet Hamvas Béla etikája – ez a gondolat is elhangzott azon konferencián, amelyet Hamvas tiszteletére rendeztek.

K.G.

Farkas Szilárd, kaposvári középiskolai tanár másodszor szervezett országos tanácskozást a magyar író emlékére a somogyi megyeszékhelyen, a Magyar Művészeti Akadémia és a kaposvári önkormányzat támogatásával.

Tavaly Hamvas születésének 120., az idén a halála 50. évfordulójára emlékeztek. Előadást tartott irodalomtörténész, református lelkész és buddhista tanító egyaránt. Most a halál és a hallgatás témakörét dolgozták fel Hamvas életművében, amelynek minden mozzanatát izgalmasnak tartják.

A határon túlról, Kolozsvárról és Komáromból is érkeztek előadók. A konferenciát Dér Tamás, Kaposvár alpolgármestere nyitotta meg. Hamvas Béla egyébként nagyon kedvelte a Balatont, a Bor filozófiáját Balatonberényben írta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában