Csurgó

2018.10.19. 14:51

Horvát és csokonais diákok előadásai a Kálvin-konferencián

Istentisztelet- és istenszeretet fontossága, napenergia hasznosítása, a jégkorszak élővilágának emlékei Vízváron, cukorbetegség – többek közt e témákban hangzottak el diákelőadások a csurgói Csokonai Vitéz Mihály Református Gimnázium, Általános Iskola rendezte Kálvin-konferencián.

G. A.

A nap ünnepi istentisztelettel kezdődött a református templomban, majd az iskola bejáratánál megkoszorúzták a genfi reformátor szobrát. Ezután Viola Ernő tanár az alsósoknak tartott előadásában a csillagászattal foglalkozott, Smidéliusz Zoltán nyugalmazott evangélikus esperes a globalizációról beszélt a felsőtagozatosoknak.

Szászfalvi László református lelkipásztor, országgyűlési képviselő méltatta Kálvin nagyságát, jelentőségét és a reformáció máig tartó hatásairól szólt. A kaproncai Fran Galovic Gimnáziumból érkező diákok és a csokonaisok előadásai után a sportpályán játékosan ismerkedtek a gyerekek a természettudományokkal. A nap végén hirdették ki a „Természet, ami összeköt” című rajzpályázat eredményeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában