türelem

2018.10.01. 09:00

Hosszú perceket várnak buszcsatlakozásra a patosfaiak

Nem egyszerű eljutni busszal Patosfáról Nagyatádra. A településről – a mintegy 40 kilométerre lévő városba – van, hogy csak kettő és fél óra alatt lehet eljutni. Az ott élők azt szeretnék, hogyha módosulna a menetrend.

Marosi Gábor

Még Korfura is gyorsabban odaér az ember Budapestről repülővel, mint ahogyan Patosfáról busszal el lehet jutni a csaknem 40 kilométerre lévő Nagyatádra. A menetrend szerint naponta több járat is közlekedik a településről, a legtöbbször azonban kettő, de van, hogy kettő és fél óra, amíg az utas megérkezik Nagyatádra.

– Kétszer is át kell szállni – fogalmazott Horváth Margit, Patosfa polgármestere. – Hétköznaponként délelőtt 8 óra 25-kor indul egy busz Patosfáról, azonban ha valaki ezzel szeretne eljutni Nagyatádra, akkor csak 10 óra 26-kor ér oda. Egyszer Ladon, másodjára pedig Kadarkúton kell átszállni egy másik járatra. Utóbbi településen több mint 50 percet kell várni a csatlakozásra.

– Több éve ilyen rossz a közlekedés – folytatta Horváth Margit. – Korábban reggel 7 óra 40-kor elindultunk Patosfáról és átszállás nélkül ott voltunk Nagyatádon. Ez azonban megszűnt, de kénytelenek vagyunk Nagyatádra buszozni, mert az ottani kórházhoz tartozunk. Azt szeretnénk elérni, hogy a volán úgy igazítsa a menetrendet, hogy ne kelljen hosszú perceket várakoznunk – tette hozzá a patosfai polgármester.

Az esettel kapcsolatban megkerestük a Dél-dunántúli Közlekedési Központot is. A társaság közleményeben úgy fogalmazott: nem ők szüntették meg a korábbi átszállás nélküli buszjáratot, hanem központilag határoztak így. A korábbi járatot részlegesen pótolták, így a Szigetvár – Patosfa – Kadarkút útvonalon továbbra is közlekednek buszok.

Az autóbusz társaság azt javasolja a patosfaiaknak, hogy amennyiben nem hivatalos ügyben utaznak Nagyatádra, akkor inkább Szigetvárra menjenek, oda ugyanis naponta több közvetlen járatot is indítanak. Azonban ha több utas is jelzi, hogy szükség van a reggeli közvetlen járatra, akkor a következő menetrendváltozás előtt felméri a társaság, hogy valóban szükséges-e reggelente új járatot indítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában