piaci körkép

2018.10.26. 15:49

Koszorúk is feltűntek a tokaszalonna tövében

A néhány napon belül esedékes ünnepnapok átszabták a jól kialakult struktúrát, a kereskedők közül minden második koszorút és virágot árult.

Szűcs Tibor

Megköszönhettük eddig az időjárásnak kegyes gondoskodását, de jelzi az évszakváltás viszontagságait, ha az ember vásárolni indulva egy kis melegséget keresve azon gondolkodik, hogy a szokásos, egy kétszázasért beszerezhető vajkörte adagját, ezúttal lecserélje-e folyékony halmazállapotú körteesszenciára. Nem csoda, hogy pénteken többen ez utóbbira szavaztak a piacon.

Ha a színház felől közelítve, nem hasaltunk el a háromezer forintos dióártól, egyszerre fogadta színpompásan vidám és mégis komor látvánnyal a vásárlót pénteken a Nagypiac, ugyanis minden zegzuga valósággal krizantémerdővé alakult erre a hétvégére. A néhány napon belül esedékes ünnepnapok átszabták a jól kialakult struktúrát, a kereskedők közül minden második koszorút és virágot árult, földlabdával, szálanként, vödörből, csomagolva, vagy éppen minden nélkül, csak kézből.

Mindez azért kicsit túlzásnak tűnt akkor, amikor a hosszú sorban az egyetemi tojásért kígyózó emberek és az abált, fokhagymás tokaszalonna között fel-feltűnt néhány tobozos koszorúcska is. Amiknek ára nem mellékesen egy hét alatt duplájára emelkedett, jóllehet a furfangot díjazni kell, hiszen az eddig kistányér méretűért kértek 500-600 forintot, most a felére alakított, tenyérnyi jelképecske kerül már ugyanennyibe.

Érdekességként könyveltük el a naspolyát, a finomságért 560 forintot kértek kilónként, s a méret és a lényeg összefüggéseit kutatva azt is, hogy a jó vastag és tiszta magyar sárgarépáért 350 forintot, a feleakkora, enyhén földesért százat kértek kicsit távolabb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában