kiállítás

2018.10.02. 19:09

Beköltözött az erdő a városba

Az Országos Erdők Hete rendezvénysorozat keretében nyílt meg Ferencné Fogarasi Éva kaposvári natúrmontázs készítő tárlata az Erdők Háza Látogatóközpontban.

Fenyő Zsuzsa

– Fontos, hogy népszerűsíteni tudjuk magunkat, amelynek egyik eszköze a művészet – mondta Spingár Péter, a Sefag Zrt. termelési vezérigazgató-helyettese a megnyitón. – Remélem, hogy ezeknek a rendezvényeknek a segítségével, mint amilyen ez a kiállítás is, közelebb tudjuk hozni egymáshoz a szakembereket és az erdőt szerető közönséget.

Ferencné Fogarasi Éva erdei, préselt növényekből, levelekből, termésekből készítette alkotásait. – Ha valaki megnézi ezt a kiállítást, akkor az erdőbe kerülhet a városban – mesélte Ferencné Fogarasi Éva. – Minden alkotásomban a zselici táj és a zselici növények jelennek meg. Leginkább éjszaka jönnek a gondolatok, készítek egy vázlatot, összeválogatom a növényeket, és a megfelelő technikával összeállítom ezeket. Így készülnek a képek.

A kiállítást 2018. november 24-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában