fejlesztés

2018.10.21. 12:02

Megújult konyhát és útszakaszt adtak át Balatonszárszón

Megújult, korszerű főzőkonyhát és felújított belterületi útszakaszokat is átadtak Balatonszárszón.

Gy. Zs.

Megújult, korszerű főzőkonyhát adták át Balatonszárszón. Nemcsak az épületet érintette a felújítás, hanem új konyhai eszközöket is beszereztek a 41 millió forintos beruházás keretein belül. Ebből mintegy 30 millió forintot pályázaton nyert a település, 11 millió forintot pedig az önkormányzat tett hozzá saját erőből. A konyha a bölcsődét, az óvodát, az iskolát és a szociális étkeztetést is ellátja.

Ezzel együtt felújított belterületi útszakaszokat is átadtak Balatonszárszón. Dorogi Sándor polgármester kérdésünkre elmondta: 28 millió forintot költöttek az útfelújításra. A Belügyminisztériumtól kapott mintegy 13 millió forintot a település, melyet az önkormányzat 15 millió forint saját erővel egészített ki. Körülbelül másfél kilométernyi útszakaszt érintettek a munkálatok, a Rónay és a Rózsa utcát újították fel. Az útburkolat mellett a vízelvezető árkok is megújultak a területen.

Az ünnepélyes átadón Witzmann Mihály országgyűlési képviselő is köszöntötte a vendégeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában