micro:bit

2018.10.24. 18:26

Robotok lepték el a Berzsenyi iskolát

Az iskola tavaly három hónapra hat robotot nyert, az idén pedig tíz micro:bitet programozhatnak a gyerekek.

Góz Lilla

Újra élményalapú tanulási környezetet biztosítanak a kaposvári berzsenyis gyerekeknek a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság és az ELTE T@T labor támogatásával. A micro:bit igen sokrétű alkalmazást tesz lehetővé, legyen az játék fejlesztése, viselhető eszközök (okosóra, lépésszámláló, okosruha) tervezése, kísérletezés a szenzorok által mért adatok felhasználásával, vagy éppen külső eszközök irányítása.

Tilk Csilla informatikatanár elmondta: az iskola tavaly három hónapra hat robotot nyert az Abacusan Studió és a General Electric pályázatán, az idén tíz micro:bitet több hétig programozhatnak a 4-8. osztályos gyerekekkel.

– Közel kétszázötven tanuló folytathatja a tavalyi év során megismert programozási tanulmányait, amelynek révén tovább gazdagodnak digitális kompetenciáik, programozási ismereteik, valamint fejlődik algoritmikus gondolkodásuk, alkotó készségük, képességük – mondta Milánkovics Balázs informatikatanár.

– Kezdetben kacsintó smile-t, integető robotot készítettünk, aztán digitális dobókockát, lottósorsolást szimuláltunk, utoljára pedig kő–papír–ollót programoztunk győzelemszámlálóval – mesélte Vidus Zsombor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában