Marcali

2018.10.26. 21:04

Steinmetz Ádám módosítaná a törvényt

Törvénymódosítást kezdeményezett a Marcaliban kialakult gyógyszertári helyzet megoldására Steinmetz Ádám jobbikos országgyűlési képviselő. Ezt a sajnálatos haláleset miatt bezárt városközponti gyógyszertár előtt tartott pénteki sajtótájékoztatójában jelentette be.

Vigmond Erika

Steinmetz Ádám elmondta: a biztonságos gyógyszerellátásról szóló törvény nem teszi lehetővé, hogy az Országos Gyógyszerészeti Intézet pályázatot írjon ki a gyógyszertár működtetésére, pedig információja szerint pályázó is lenne rá. Ennek oka, hogy 4500 lakosonként lehet egy gyógyszertár. Marcaliban működik másik két patika is, s a limitre tekintettel nem írhat ki új pályázatot az intézet.

– A törvénymódosítás lényege, mely harminc napon belül az országgyűlés illetékes bizottsága elé kerül a limit 3000-re való csökkentése – tette hozzá a jobbikos politikus. – Többek között azért, mert a Marcali probléma rávilágított arra, hogy országos szinten is gondok vannak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában