fotókiállítás

2018.11.13. 20:25

A segítség lebontja az előítélet falait

Fényképek örökítették meg azoknak a kisgyerekeknek az arcát, akik életükben először jutottak el moziba, vagy a Balatonhoz, de ezt csak támogatással tehették. A Mélyben és Reményben Alapítvány jelenleg 16 somogyi nagycsaládot támogat, ez pedig 100 embert jelent.

K. G.

A gigei és rinyakovácsi gyerekek között van olyan, aki életében először jutott el moziba vagy a Balatonhoz, és erre nem lett volna lehetősége, ha nem támogatja egy alapítvány. Sokrétű programokat szerveznek a mélyszegénységben élőknek, és az együttléteiket fényképekkel dokumentálják. A Mélyben és Reményben Alapítvány fotóiból rendeztek kiállítást kedden az Együd Árpád Művelődési Központban. A képekkel a jótékonysági szervezet szolidaritásra buzdítja azokat, akik ezt megtehetik. Egy rászoruló család havi élelmiszercsomagját hatezer forinttal, egy baba-mama foglalkozást húszezer forinttal támogathatnak az adományozók. A kiállítást Varga László, kaposvári megyés püspök nyitotta meg.

– A gyermekekkel személyre szólóan foglalkozunk, felzárkóztatást és korrepetálást végzünk, hároméves kor alatt fejlesztő jelleggel – sorolta Mohainé Farkas Ibolya kuratóriumi elnök. – Élelmiszercsomagot viszünk, családgondozást tartunk, szabadidős programokat, nyári napközit és tábort, balatoni kirándulást szervezünk, sőt a családoknak az ügyintézésben is segítünk.

– A Balatonon voltunk egy négynapos táborban, nagyon jól éreztem magam – emlékezett a tízéves gigei Bikali Bence.

Az alapítvány korábban jótékonysági koncerteket tartott, ám úgy gondolták, most egy fotókiállítással betekintést engednek a szegény családok életébe. Az Együd Árpád Művelődési Központban rendezett tárlat képein feltűnik az arcokon a betegség és kilátástalanság, de ott az öröm is. A képek többségét Lelovics Béla, a szervezet alapítója készítette.

A fotók a bizalomra tanítanak, mondta megnyitó beszédében Varga László, kaposvári megyés püspök. Megköszönte az alapítvány munkáját, mert lebontják az előítélet falait, és hidakat építenek az emberek között.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában