fotókiállítás

2018.11.13. 20:25

A segítség lebontja az előítélet falait

Fényképek örökítették meg azoknak a kisgyerekeknek az arcát, akik életükben először jutottak el moziba, vagy a Balatonhoz, de ezt csak támogatással tehették. A Mélyben és Reményben Alapítvány jelenleg 16 somogyi nagycsaládot támogat, ez pedig 100 embert jelent.

K. G.

A gigei és rinyakovácsi gyerekek között van olyan, aki életében először jutott el moziba vagy a Balatonhoz, és erre nem lett volna lehetősége, ha nem támogatja egy alapítvány. Sokrétű programokat szerveznek a mélyszegénységben élőknek, és az együttléteiket fényképekkel dokumentálják. A Mélyben és Reményben Alapítvány fotóiból rendeztek kiállítást kedden az Együd Árpád Művelődési Központban. A képekkel a jótékonysági szervezet szolidaritásra buzdítja azokat, akik ezt megtehetik. Egy rászoruló család havi élelmiszercsomagját hatezer forinttal, egy baba-mama foglalkozást húszezer forinttal támogathatnak az adományozók. A kiállítást Varga László, kaposvári megyés püspök nyitotta meg.

– A gyermekekkel személyre szólóan foglalkozunk, felzárkóztatást és korrepetálást végzünk, hároméves kor alatt fejlesztő jelleggel – sorolta Mohainé Farkas Ibolya kuratóriumi elnök. – Élelmiszercsomagot viszünk, családgondozást tartunk, szabadidős programokat, nyári napközit és tábort, balatoni kirándulást szervezünk, sőt a családoknak az ügyintézésben is segítünk.

– A Balatonon voltunk egy négynapos táborban, nagyon jól éreztem magam – emlékezett a tízéves gigei Bikali Bence.

Az alapítvány korábban jótékonysági koncerteket tartott, ám úgy gondolták, most egy fotókiállítással betekintést engednek a szegény családok életébe. Az Együd Árpád Művelődési Központban rendezett tárlat képein feltűnik az arcokon a betegség és kilátástalanság, de ott az öröm is. A képek többségét Lelovics Béla, a szervezet alapítója készítette.

A fotók a bizalomra tanítanak, mondta megnyitó beszédében Varga László, kaposvári megyés püspök. Megköszönte az alapítvány munkáját, mert lebontják az előítélet falait, és hidakat építenek az emberek között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában