Siófok

2018.11.16. 20:44

Az I. köztársaságra emlékezett a DK

Az I. köztársaság kikiáltásának 100. évfordulójára emlékezett pénteken Siófokon, a Károlyi szobornál az Új Köztársaságért Alapítvány, a Demokratikus Koalíció helyi szervezete és a Károlyi Mihály Társaság.

K. T.

– Ez egy fontos fordulat volt a magyar történelemben, hiszen ez volt az első alkalom, amikor a magyar nép maga dönthetett arról, hogy milyen államformában szeretne élni – mondta a helyszínen Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese. – Az I. köztársaság egy olyan demokratikus programot fogalmazott meg a sajtószabadsággal, a teljes választójoggal illetve a földosztás kitűzésével, amely alkalmas lett volna arra, hogy Magyarországot egy olyan demokratikus pályára állítsa, ami sokkal sikeresebb lett volna, mint ami a 20. században megvalósult – tette hozzá Arató Gergely.

A frakcióvezető-helyettes arról is szólt, hogy fel szeretnék hívni a figyelmet arra, hogy Magyarország számára a köztársasági eszme, a néphatalom a legfontosabb, az alapozhat meg egy sikeresebb és eredményesebb országot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában