Spirit Auto

2018.11.14. 18:32

Ellenőrizd le a használt autót, mielőtt megveszed!

Még mindig gondot okoz a kilométeróra-manipuláció, gyakoriak a biankó szerződések, valamint jellemző trükk még az áfacsalás.

Góz Lilla

Újabb rekordot dönthet a használtautó-piac. Az év első kilenc hónapjában 13,7 százalékkal nőtt a használtautó-átírások száma, Somogyban csaknem 15 százalékot. A megyében több mint 16 ezer autót írtak át.

Stier Márton, a Spirit AUTO Das WeltAuto értékesítője elmondta: még mindig gondot okoz a kilométeróra-manipuláció, gyakoriak a biankó szerződések, valamint jellemző trükk még az áfacsalás. Kollégájával Borsi Dávid, a DasWeltAutó kommunikációs szakértőjével szerdán a használtautó-vásárlás buktatóira hívták fel a figyelmet Kaposváron a Spirit AUTO egyik autószalonjában.

– Ne dőljünk be az alacsony áraknak, ne vegyünk ismeretlen előéletű autót, az alacsony futásteljesítménynek se dőljünk be, valamint vizsgáljuk meg az adásvételi szerződést – mondta Borsi Dávid.

Megjegyezte: az idéntől már kötelező az eredetiségvizsga a kintről behozott autókra. A statisztikák alapján még mindig Németországból, Ausztriából érkezik be a legtöbb használt autó, hazánkban jelenleg átlagosan a járművek kora 14 év.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában