csúszásra fel!

2018.11.25. 20:00

Elő a korcsolyákkal – Lellén már van, Siófokon pedig lesz pálya

Habár még jócskán pluszokat mérünk, megnyílt az első jégpálya Balatonnál, Balatonlellén. A BL Yacht Club területén, közvetlenül a part mellett biztosan lehet már korcsolyázni ezentúl február végéig.

Koszorus Rita

A héten az is kiderült, hogy Siófoknak is lesz rendes jégpályája. December 21-től a hajóállomásnál, a Rózsakertben alakítják ki a természetes jéggel borított felületeket. A 264 négyzetméteres pálya mellé jégfolyosó is épül, a jubiláló városban természetesen ötven méter hosszban. Igazi kuriózum lesz az, hogy a Rózsakertben kanyargó gyöngykavicsos úton a következő időszakban korcsolyával lehet közlekedni.

A képviselőtestület 12 millió forintot szavazott meg a jégpálya létesítésre, amit a Balaton-part Kft. üzemeltet egészen a farsangi időszak végééig, február 17-ig.

 

Szajcz Adrián frakcióvezető a jégpálya kapcsán elmondta: a siófokiak és a városba érkező vendégek is igényelték, hogy több tóparti városhoz hasonlóan Siófokon is lehessen korcsolyázni. A téli kikapcsolódási lehetőség a négy évszakos Balaton koncepciót erősíti a városban, és abban is bíznak, hogy ezzel egy szép karácsonyi ajándékkal sikerül meglepniük a kerek évfordulós város lakóit.

A jégpályát a nyitás után délelőtt kilenc és este nyolc óra között lehet majd használni, és a tervek szerint a teljes árú napi belépő ezer forintba kerül majd. A siófokiak a lakcímkártyájuk felmutatásával féláron korizhatnak, de az ötletgazdák gondoltak a város ovisaira és az iskolásokra is, akik a testnevelés órákon ingyen használhatják a pályát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában