Virágos Magyarország

2018.11.07. 14:22

Facsemetét ültettek a környezetszépítők

Facsemetét ültettek szerdán a Berzsenyi parkban abból az alkalomból, hogy a Virágos Magyarország Környezetszépítő Versenysorozat 1993-ban kezdődött el. Óvodások, általános és középiskolások is részt vettek az ünnepségen.

Harsányi Miklós

– Kaposvár 2016-ban elnyerte a Virágos Magyarországért díjat, s ezzel elindulhattunk a nemzetközi megméretésen is – mondta Borhi Zsombor alpolgármester. Hozzátette: 25 éves a verseny, s ebből az alkalomból a Magyar Turisztikai Ügynökség felajánlott egy-egy fát azoknak a településeknek, amelyek rendszeresen részt vesznek a programon.

Rámutatott: fontos, hogy a következő nemzedékek is zöld városban élhessenek. A Berzsenyi parkban, a Szabadság angyala szobor közelében ültették el az őshonos eredetű oszlopos gyertyánt, melynek helyét Dombos Borbála Regina városi főkertész jelölte ki. Az ültetésnél óvodások és kisiskolások is segítettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában