akadálymentesítés

2018.11.29. 13:36

Uniós elismerést kap Brüsszelben Kaposvár

Kaposvár az akadálymentesítés terén végzett kiemelkedő munkájáért részesül uniós kitüntetésben.

Góz Lilla

Elismerést vehet át december harmadikán Borhi Zsombor alpolgármester Brüsszelben. Kaposvár az akadálymentesítés terén végzett kiemelkedő munkájáért részesül uniós kitüntetésben. Marianne Thyssen, a foglalkoztatásért, a szociális ügyekért, a készségekért és a munkaerő-mobilitásért felelős biztos három díjat ad a legérzékenyebb európai városoknak.

A Kulturális Örökség Európai Évének megkülönböztetésére különdíjat nyer két város, ahol a fogyatékosok kulturális örökséghez való hozzáférésének javítását célozták meg. Az Access City Awardra 52-ből kiválasztott öt település: Breda (Hollandia), Evreux (Franciaország), Gdynia (Lengyelország), Kaposvár és Vigo (Spanyolország). Ez az öt város lesz az 1-3. helyezett, illetve a két különdíjas.

A kulturális díjra Viborgot (Dánia) és Monteverdét (Olaszország) választották. Kaposvár eddig egyszer, 2015-ben volt díjazott, ami az akadálymentesítés melletti elkötelezettség miatt kapott különdíj volt. Kaposváron kívül az egyetlen magyar eredmény Budapesté, 2014-ben a tömegközlekedés akadálymentesítéséért kapott különdíjjal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában