felelős állattartás

2018.11.08. 17:30

Vajszívű ultrák – szurkolók küzdenek az állatkínzás ellen

Kaposváron is megalakult a napokban a Szurkolók az állatkínzás ellen csoport hét taggal.

Góz Lilla

Fotó: illusztráció

– Szeretnénk, ha jobban megbecsülnék Kaposváron és környékén az állatokat – mondta Pór László. A kaposvári csoport tagja hozzátette: közösségi oldalukon várják a lakossági bejelentéseket.

– Nem elsődleges cél elvenni a háziállatokat, hanem prevenció jelleggel a felelős állattartásra felhívni a figyelmet és többszöri látogatásunkkal ellenőrizni a környezetet – tett hozzá Pór László.

A kosárlabda- és futballszurkolókból álló csoport szükség esetén az elkobzott kutyákat ideiglenes befogadóknál helyezi el és gazdát keresnek nekik. Továbbá nem titkolt céljuk adománygyűjtéssel és társadalmi munkával segíteni a helyi állatvédő egyesületeket. Jelenleg a közösségi oldalon ötszáz követőjük van és két bejelentést is kaptak már.

– Egy hordóban tartott láncra vert kutya, valamint egy lakótelepen kóborló kutya miatt kértek segítséget – mondta el Pór László.

A Szurkolók az állatkínzás ellen csoport 2017-ben alakult meg Fülöp, az egész ország által megismert kutya halála után. A láncra vert ebet nagyon rossz körülmények között tartották, mentést követően hiába kapott orvosi ellátást, hamarosan elpusztult. A közösségi portálon 72 ezres követő táborukban egymás mellett harcolnak az állatokért a szurkolók.

Olyan helyzetekben nyújtanak segítséget, melyekben csak együttes fellépéssel lehet tenni az állatkínzás ellen. Emellett céljuk a felelős állattartás megtanítása, betartatása, ellenőrzése. Folyamatosan adnak hírt közösségi oldalukon a kimentett állatokról, a közelmúltban Lengyeltótiból szabadítottak ki egy 7 hónapos kutyust. Mazsi jelenleg Budapesten van ideiglenes befogadónál, elő- és utókontrollal, örökbefogadási szerződéssel, ivartalanítási kötelezettséggel és az oltási program folytatásával lehet őt örökbe fogadni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában