Ajándékcunami

2018.12.21. 12:51

Chuck Norris küldött ajándékot a nagyberényi kisfiúnak

A meglepetést maga Chuck Norris küldte a somogyi faluba, ahol valószínűleg az apró, szemüveges kissrácé az idei ünnep legmenőbb meglepetése.

Kolumbán Tűnde

 

Bár Chuck Norris már elhagyta Magyarországot, a színész azért hagyott itt némi ajándékot, sőt mondhatni jótékonysági cunamit indított el a Balatonnál. – Az amerikai színész egy karate ruhát küldött a nagyberényi általános iskolába, ahol egy negyedik osztályos kisfiú most kapta meg az ajándékot. A ruha övét még kézjegyével is ellátta a filmsztár. Chuck Norris ajándéka mellett, a Baptista Szeretetszolgálat is küldött a kisfiúnak csomagot, így téli cipőt és csokoládét is hazavihetett a gyermek.

A kisfiúnak a balatoni mesehős, Füred Kapitány fuvarozta el a játékokkal kiegészült ajándékcsomagot – tudtuk meg Éskovács Pétertől, aki amellett, hogy a Mikulásgyár sajtófőnöke, még számos jótékonysági akció szervezője is a Balatonnál. Mint mondta: a jelenleg is zajló ajándékozási cunami célja, hogy a gyerekek és a szülők figyelmét felhívják arra, hogy a szolidaritásra karácsony után is szükség lesz.

Egyelőre persze az ünnepre koncentrál mindenki, így Nagyberényben nemcsak a dedikált karate ruha tulajdonosa örülhet. Hála a balatoni hajósok decemberi gyűjtőakciójának, a faluban minden ovisnak és iskolásnak jutott ajándék.

Chuck Norris csomagja mellett, a napokban a finn Mikulás és a Mikulásgyár közös ajándéka is megérkezett a Balatonra egy könyv formájában, amit Joulupukki és Zsolnai Endre, a Mikulásgyár szervezője látott el kézjegyével. A kötet Füred kapitány segítségével a balatonszárszói könyvtárba került. A balatoni mesehős körül szerveződő akcióhoz csatlakozott a Magyar Vöröskereszt is. A karitatív szervezet csokoládékat küldött a siófoki és a szárszói gyerekeknek, amiknek csomagolásán az önkéntességgel és a szolidaritással kapcsolatos szlogenek olvashatók.

A jótékonysági dömping még ezzel sem ért véget, hiszen a balatoni gyerekek örömét Kolosi Beáta, az UNICEF bajnoka és Csapody Kinga meseíró igyekezett fokozni. Ők ketten Füred Kapitány akcióját könyvekkel egészítették ki és csakis olyan meséket gyűjtöttek össze, amelyek segíthetik a gyerekeket abban, hogy kitartóvá váljanak az élet viszontagságaival szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában