teli szállodák

2018.12.27. 14:00

Csobbanva és vitorlázva intenek búcsút az óévnek

Ma már nem csupán néhányak nem mindennapi szokása karácsonykor vagy szilveszterkor szállodában pihenni, egyre többen döntenek így. A somogyi szállodák telt házzal várták az év végi ünnepeket.

Koszorus Rita

Míg külföldön az a szokás, ahol nincs hó, onnan a hegyekbe utaznak karácsonyozni, addig nálunk egyre nagyobb a kereslet a somogyi szállodák ünnepi ajánlatai iránt. Ez az idén hatványozottan igaz. Talán amiatt is, mert kevés szabadság felhasználásával lehet sokat pihenni.

– Manapság már teljesen megszokott, hogy a karácsonyozás nem feltétlenül otthon történik, hanem máshol ünneplik – mondta kérdésünkre Kiss Annamária, a zamárdi Hotel Wellamarin marketingvezetője. – Ez abból is adódik, hogy a családtagok jó része nem feltétlenül egy országban él vagy nem egy városban. Így nehéz összeszervezni, hogy a rokonok mindenhova odaérjenek.

Ebbe a hotelbe már december 21-én megérkeztek az első ünneplő vendégek, de a legtöbben aranyvasárnap jelentkeztek be. Persze olyan turisták is voltak, akik csak karácsony első vagy második napján érkeztek és egészen újévig a Balatonnál töltik az időt.

Karácsony másnapjától szilveszterig és újévig nagy a forgalom a siófoki Hotel Panorámában is. A hotel ugyan karácsonykor zárva tartott, ám a két ünnep között már érkeznek a vendégek, van hogy csak a két napra, szilveszterre azonban általában három éjszakára foglalnak szobát.

A csokonyavisontai Korona Panzióban is karácsony után indul be az élet. – Persze lett volna igény a karácsonyra is – mondta el Katz Zoltán tulajdonos. – De mivel étkezést is szerettek volna kérni, azt nem vállaltuk, mert családcentrikus az üzemeltetés nálunk.

A szilvesztert azonban telt házzal várják, s a vendégek átlagosan három és hat éjszakát töltenek a dél-somogyi településen. – Kellemes meglepetés volt még számunkra, hogy már január első tíz napja is megtelt.

Mozgalmas év volt

A BL Yacht Clubban is erős forgalomra számítanak az ünnepek közti és szilveszteri időszakban. Itt ráadásul roppant mozgalmas lesz az év vége, hiszen számos programmal gondoskodott a menedzsment arról, hogy egy szoba se maradjon üresen az év végi ünnepekre. – A szobák többsége már elkelt, de sok asztalfoglalásunk is érkezett – mondta Tóth Balázs, a BL Yacht Club ügyvezetője. – Lesz nagy szaunanapunk, működik a műjégpálya, és az év utolsó előtti napján pörköltfőző versenyt tartunk.

S, ha ez még nem lenne elég, idén is megszervezik a szilveszteri regattát. – Telt ház lesz az év utolsó napjaiban – tette hozzá Tóth Balázs. – Ma már annyira népszerű a regatta, hogy olyan, mintha egy nyári verseny lenne. Tehát nem jelentkeznek előre, hanem evidens hogy jönnek saját hajóval. A foglalásaink ezért vegyesek, vannak szép számmal versenyzők, de civilek is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában