újítás

2018.12.02. 15:06

Felépült a gyógynövény központ Kastélyosdombón

Felépült az Ökumenikus Segélyszervezet kastélyosdombói gyógynövény felvásárló- és szárító központja.

Góz Lilla

2013–ban indították el a rászoruló családok reintegráicóját egyedülálló módon segítő országos modellprogramjukat, amelynek célja, hogy az átmeneti otthonokban élő, illetve onnan önálló lakhatási körülmények közé segített családok a munkaerőpiacra történő visszatérés támogatásával saját lábra álljanak és független, teljes életet élhessenek.

Mára növénytermesztés, állattenyésztés és egy prémium minőségű tejtermékeket előállító sajtkészítő üzem segíti a kitűzött célokat. Idén őszre felépült a gyógynövény szárító épület, illetve megtörtént a munkavégzéshez szükséges berendezések, eszközök, felszerelések beszerzése. A jelentős tárolókapacitás nagy mennyiségű gyógynövény átvételét és tárolását biztosítja. Megtörtént a gyűjtőkkel és a felvásárlókkal való egyeztetés és az engedélyek beszerzése, a környékbeli településeken szórólapokkal hívták föl a lakosok figyelmét a lehetőségre.

Az Ökumenikus Segélyszervezet hosszú távú céljai között egy saját, egy hektáros területen folyó gyógynövénytermesztés megvalósítása, illetve a felvásárlás kapacitásának maximalizálása, teljes állású munkavállalók alkalmazása, további technológiai fejlesztésekbe való beruházás, valamint a gyógynövény feldolgozó üzem minősítésének megszerzése, sőt egy térségi gyógynövénytermesztés és feldolgozás szakirányú oktató központ kialakítása is szerepel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában