Nyugdíjas áhitat

2018.12.21. 13:35

Négyszáz idős embert láttak vendégül

A kaposvári időseket csütörtökön a sportcsarnokban látta vendégül az önkormányzat és a húsüzem. A közös áhítatra meleg szavakkal várták a résztvevőket a történelmi egyházak képviselői karácsony előtt.

Kovács Gábor

A nyugdíjasokat egy ebédre is meghívták, és ajándékcsomaggal lepték meg őket a szervezők. Szita Károly, Kaposvár polgármestere egy karácsonyi mesével is köszöntötte a megjelent időseket.

Négyszáz szépkorú ülte körül az óriási asztalokat a sportközpontban. Az egyházak és a szociális igazgatóság jelölte ki azokat, akiknek a legjobbkor jön a támogatás, és akik a legtöbbet meríthetnek a közös ünneplés melegéből.

– A beteg édesanyámat biztosan meglátogatom karácsonykor – felelte könnybe lábadt szemmel a 71 éves Dékány László, amikor azt kérdeztük tőle, hogyan tölti az ünnepeket. – Egyedül élek, és még mindig dolgozom.

– A templomba biztosan elmegyek majd karácsonykor – tervezgette a 75 éves Simon Istvánné. – A lányommal, a vejemmel és a fiú unokámmal közösen ünneplünk majd. Lesz nagy sütés-főzés, s halászlé biztosan kerül az asztalra.

– Régen bár szegények voltunk, de karácsonyfát mindig igyekeztünk állítani – emlékezett vissza a gyermekkora karácsonyaira a 89 éves Bíró János. – Volt, amikor pénz híján kenyérbelet csomagoltunk a szaloncukor papírjába, azzal díszítettük a fát. Dió, alma mindig jutott, és a gyerekeknek hajdan egy ceruza is örömteli, szép ajándéknak számított.

A Füred Rock Színkör műsora után a történelmi egyházak képviselői egyszerre léptek a pódiumra. Lassan elbúcsúzunk az adventtől, és lélekben már felkészültünk a karácsonyra, ezt a gondolatot bontotta ki Somos László katolikus plébános, Sántha Péter református, Pongrácz Máté evangélikus és Vigh Bence metodista lelkész az ünnepi beszédében. Ezután Szita Károly, Kaposvár polgármestere egy megható karácsonyi mesét osztott meg a meghívottakkal. A nyugdíjasok a Kométa 99 Zrt. jóvoltából ajándékcsomaggal gazdagodtak, és egy ebédet is elfogyasztathattak közösen, melyet a KSZC Széchenyi István Kereskedelmi Szakközépiskola tanulói főztek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában