Karácsonyi segítség

2018.12.20. 12:18

Nehéz sorsú családoknak rendeztek karácsonyt a családsegítőben

Nehéz sorban élő családoknak szervezett karácsonyi ünnepséget a Kaposvári Humánszolgáltatási Gondnokság Családsegítő és Gyermekjóléti Központja szerdán kora este.

Marosi Gábor, [email protected]

Az eseményre több mint 90 gyermeket és szüleiket, összesen 35 rászoruló családot hívtak meg. Az érintettek több csomagnyi ajándékot kaptak, amelybe tartós élelmiszereket, vegyi árukat és játékokat is csomagoltak. A karácsonyi ajándékokat húsz kaposvári vállalkozás ajánlotta fel a családoknak.

A meglepetéscsomagok mellett zenével, énekszóval és színdarabbal is kedveskedtek a szervezők. Az ünnepi műsorban közreműködtek a II. Rákóczi Ferenc Tagiskola diákjai, valamint a családsegítő központ egyik munkatársa is. A családi karácsony hagyománya már 15 évre nyúlik vissza. Már a családsegítő és gyermekjóléti központ előterében is ajándékokkal fogadták a rászoruló gyermekeket és szüleiket. A 35 hátrányos helyzetű család tagjai szaloncukrot, kalácsot, pogácsát, perecet és narancslevet is kaptak.

A nehéz anyagi körülmények között élőknek rendezett családi karácsonyra színes programmal készültek a szervezők. A II. Rákóczi Ferenc Tagiskola diákjainak műsora és Pásztor Dániel karácsonyi muzsikája próbálták szebbé tenni a rászorulók ünnepnapjait.

– Nehéz körülmények között élünk egy másfél szobás házban az Ivánfahegyen – mondta el lapunknak Kuti György. – Sajnos még víz sincs a lakásban, nehéz a közlekedés, drága a fűtés. Szerencsére nemrég kaptam bérbe egy autót, amivel a gyerekeket hordhatom iskolába, óvodába. A feleségem három évvel ezelőtt meghalt, ezért egyedül nevelek két kislányt. Egyikük közös gyermek, másikuknak a gyámja vagyok. Nagyon jó érzés, hogy meghívtak ide és adtak ajándékokat, ez valóban megkönnyíti egy kicsit a karácsonyt – tette hozzá a férfi.

Mészárosné Sallai Szilvia is kettő gyermeket nevel. Párjával együtt betegek és le is vannak százalékolva, ezért minden segítségre nagy szükségük van. – A családsegítő kapcsolattartóm szólt, hogy jöjjünk el erre az ünnepségre – mondta az édesanya. – Szívesen jöttünk és nagyon jó érzés, hogy gondoltak ránk. Kaptunk élelmiszercsomagot, a gyermekek pedig játékot. Minden felajánlásnak örülünk, rossz körülmények között élünk: egy önkormányzati lakásban lakunk, szinte állandóan anyagi gondokkal küszködünk – mondta Mészárosné Sallai Szilvia.

Kell a segítség

Jászberényi Ágnes, a Kaposvári Humánszolgáltatási Gondnokság Családsegítő és Gyermekjóléti Központ szakmai vezetője elmondta: nagyjából 15 évre nyúlik vissza a családi karácsony elnevezésű alkalom. Elsősorban hátrányos helyzetű, rászoruló családoknak segítenek, illetve olyanoknak, akik valamilyen gyermekvédelmi hatósági intézkedés alatt állnak. Idén több mint 90 gyereknek és szüleiknek próbálták szebbé tenni az ünnepnapokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában