Egy cipőben járunk

2018.12.12. 18:22

Pálinger Katalin is küldött cipőt a somogyvári diákoknak

Huszonegy pár márkás sportcipőt kaptak a somogyvári diákok. A Magyar Diáksport Szövetség a Somogy Megyei Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Kollégium és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény tanulóinak szerzett örömöt szerdán az iskola tornatermében.

Góz Lilla

Örömmel bontogatták a márkás cipőjüket a tanulók. – Ú, ez pont jó lett nekem – mutatta vidáman új cipőjét Krisztián. Huszonegyen örülhettek márkás lábbeliknek.

– Nagyon kényelmes és puha. Jó lesz ebben kosarazni – mondta Orsós Edina.

– Ki az aki szeret tesizni? Siklér Gábor kérdésére magasba emelkedtek a kezek. A Magyar Diáksport Szövetség Dél-Dunántúli Régiójának szakmai munkatársa hozzátette: egy általános iskolás diáknak hatvan percet kellene mozogni naponta, hogy egészséges legyen. Ehhez próbálnak segítséget nyújtani a gyerekeknek. Az idén ősszel elindították az „Egy cipőben járunk” címmel társadalmi felelősségvállalási programjukat, amelynek fő célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a sportolásban ugyanolyan fontos az egyenlő esélyek biztosítása, mint az élet bármely más területén.

– Országszerte 569 pár cipő kerül kiosztásra. Somogyvárra huszonegy pár márkás lábbeli érkezett. Van, amelyiket Balogh Gábor olimpiai ezüstérmes öttusázó, vagy éppen Pálinger Katalin kézilabdázó küldte – tette hozzá Siklér Gábor.

– Nagy segítség ezek a szép, új sportcipők a gyerekeknek, sokuk hátrányos helyzetű, nehéz anyagi körülmények között élnek és ritkán jutnak hozzá az alapvető sportfelszereléshez – mondta el Papp József. A gyógy-testnevelő hozzátette: sok sportszerető diákjuk van, atletizálnak, fociznak, kosaraznak. Évek óta részt vesznek az iskolák megyei bajnokságán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában