(S)Online rekordok

2019.01.16. 14:00

Tudjuk mit olvastál tavaly (télen) nyáron portálunkon

A tavalyi év bővelkedett izgalmas történésekben. Hírportálunk, a Sonline.hu folyamatosan, mind a 365 napon, nulla–huszonnégy órában számolt be a hírekről, történésekről, mely között sok volt örömteli, ám nyilvánvalóan több szomorúbb is akadt. Összegyűjtöttük, hogy a 2018-as évben olvasóink mely írásainkat keresték a legtöbben.

Barkóczy László

Január

Közélet: Az ideihez hasonló módon, ekkor zajlott a múlt évben is a Sonlány 2017 szavazása. Akkor még csak izgulni lehetett, de azóta tudjuk, Horváth Alexandra lett a legszebb Sonlány.

Kék: Az internetről rendelt marihuána magokat vetette el egy Marcali melletti erdőben négy férfi. Az ötlet megvolt, az a rászánt idő nem, így a fákra szerelt vadkamerákkal őrizték a különleges veteményest.

Február

Közélet: Ekkor adtunk először hírt róla, hogy Kaposváron bezár a Petőfi utcai CBA üzlet. Sokakat meglepett a hír, így nem véletlen, hogy érdeklődtek a részletek felől olvasóink. Ekkor épp a készlet kiárusításáról tudósítottunk.

Kék: Hátborzongató gyilkosság foglalkoztatta olvasóinkat ebben a hónapban. Egy 49 éves iharosi férfi megfojtotta, majd átöltöztette áldozatát. A férfit a falubeliek erőszakos embernek írták le, de a munkamorálja miatt közmunkásként sem állta meg a helyét.

Március

Közélet: A Barcs környéki erdőkben többen láttak egy fehér őzbakot. Szakértők megerősítették, hogy nagyon ritka az ilyen pigmenthiányos egyed, és szerencsésnek mondhatja magát, aki ilyen állatot lát.

Kék: Lengyeltóti szomorú hónapja volt március. Egy ottélő anya belefojtotta házuk kádjába hét hónapos csecsemőjét, majd végzett magával is. A helyiek megdöbbentek, tisztességes, becsületesnek ismerték meg. Az anyát az esetet megelőzően szülés utáni depresszió tüneteivel kezelték.

Április

Közélet: Ebben a hónapban olvasóinkat leginkább az országgyűlési választásokkal kapcsolatos hírek érdekelték.

Kék: Lehetséges, hogy robbantani készült az a magányos kaposvári férfi, akire otthonában ebben a hónapban ütöttek rajta a rendőrök. A házkutatás után robbanószerrel visszaélés gyanújával kezdtek el nyomozni.

Május

Közélet: Bemutattuk Varga Zsolt egyszer volt milliomos történetét, ki 47 millió forintot nyert Skandináv lottón, majd másfél év alatt el is vesztett mindent. Akkor épp hajléktalanként tengette életét a taszári vegyesbolt előtt, törött lábbal, kerekesszékben.

Kék: Noha lassan hajtott kocsijával a férfi, mikor elütött egy 55 éves nőt a siófoki nagyáruház parkolójában, az áldozat mégis belehalt sérüléseibe. Az eset részleteire ekkor derült fény.

Június

Közélet: Az ismeretlen mindig is vonzotta olvasóinkat: a Magyar Ufókutató Szövetség elnöke igyekezett fellebbenteni néhány titokról a fátylat és bizonyítani, a földönkívüliek bizony köztünk járnak.

Kék: Alig kezdődött meg a nyári szezon, máris szomorú hírről kellett beszámolnunk: egy budapesti férfi fulladt a Balatonba Siófoknál miután szörfjéről a vízbe esett.

Július

Közélet: Ekkor terjedt el a hír Kaposváron, hogy bezár a mozi. Utánajártunk az információknak, és igyekeztünk megnyugtatni minden mozirajongót, hogy a bezárás nem végleges, csak a tulajdonos változik.

Kék: Tragikus baleset is történt ebben a hónapban. Egy autó és egy motoros ütközött össze Fonyódliget mellett. A 24 éves székesfehérvári motoros a helyszínen életét vesztette.

Augusztus

Közélet: A Balatonvilágosnál vízbe fulladt 15 éves ságvári fiú édesanyjának szomorú üzenetét juttattuk el olvasóinkhoz ebben a hónapban. Felhívta a figyelmet a veszélyekre, és a támogatásra, hogy az övéhez hasonló tragikus események elkerülhetők legyenek.

Kék: Sajnos ismét egy motoros baleset volt a legolvasottabb hír portálunkon. Az M7-es autópályán, Siófoknál vesztette életét egy motoros, aki egy kisbusszal ütközött össze. A motor utasa is súlyosan megsérül.

Szeptember

Közélet: Megkezdődött az iskola, így a pedagógusok foglalkoztatásában bekövetkező változtatások érdekelték leginkább olvasóinkat. A tanévnyitó konferencián keresetkiegészítésről, életpályamodellről, illetve az adminisztrációs terhek csökkentéséről is szó esett.

Október

Közélet: A sokak életét megkeserítő büdös bogarak ellen mutattunk be néhány trükköt, miközben utánajártunk, honnan jöttek, miért vannak most ilyen sokan, és vajon meddig maradnak.

Kék: Tragikus tűzeset történt ebben a hónapban Kaposváron. Egy anya és a lánya égett bent lakásukban. A fiatal lány barátja, egy külföldi állampolgár, időben tudott menekülni az erkélyre. Később nyomozás indult az ügyben.

November

Közélet: Egészen fiatalon mindössze 44 éves korában, tragikus hirtelenséggel elhunyt a Nagyatádi Rendőrkapitányság vezetője.

Kék: Egy román-magyar kettős állampolgárságú férfi gondolta jó ötletnek, ha a Balaton- parti ingatlanokból lopkod ki mindent, ami mozdítható. Autója nem lévén, a zsákmányt szánkóval szállította el az ingatlanokból.

December

Közélet: Luca-napi népszokásokból és tennivalókból közöltünk összeállítást ebben a hónapban. Ebből derült ki, hogy ezen a napon sem dolgozni, sem kenyeret sütni nem szabad.

Kék: Kiskorpád és Gige között ütközött össze egy kisteherautó és személygépkocsi. A baleset következtében az autót vezető személy olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kiérkező mentősök már nem tudták megmenteni életét.

A legolvasottabb közéleti cikkünk

A legtöbb olvasót a tavalyi évben a fehér őzbak története érdekelte leginkább. A Barcs melletti erdőkben láttak többen március elején egy fehér őzet. Különleges látvány egy ilyen pigmenthiányos egyedet megpillantani a szokásosan barna társai mellett. A szaklapok minden esztendőben beszámolnak albínó egyedekről, ennek ellenére mégis ritkának számítanak. A fehér őznek az orra rózsaszín, a szeme pedig piros, ebben is különbözik társaitól. Az ilyen különleges állatot tilos kilőni a vadásznak, a babona szerint, aki ilyet tesz, egy éven belül meghal.

Top kékhír: túlélte a zuhanást a kifiú

A sok szomorú, vagy éppen érdekes bűneset és tragikus baleset mellett is a kaposvári kórház harmadik emeleti ablakából kizuhant nyolcéves kisgyermekért aggódtak legjobban olvasóink. A gyermek mája és lépe is leszakadt a becsapódáskor, ám csodával határos módon túlélte a balesetet. A kisfiú egyszer már megszökött a kórházból az esetet megelőzően, akkor rendőrök vitték vissza. Hogy hogyan került a gyerek az ablakba, onnan hogyan sikerült kiesnie, még akkor sem tudtuk meg, mikor később sikerült beszélnünk a hozzátartozókkal, akik továbbították a kisfiú visszaemlékezéseit az esetről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában