Fürdők

2019.01.09. 11:50

Népszerűek a somogyi fürdők

Több somogyi fürdő kimagasló látogatószámot ért el 2018-ban, ahol nem, ott is sikerült kiugró évet zárni, mert legalább a 2017-es eredményeket tartani tudták.

Gyeszát Zsolt

Közel azonosan alakult a látogatószám 2017-ben és 2018-ban a kaposvári Virágfürdőben, a két évet együttvéve összesen 454 ezer vendéget fogadtak – tudtuk meg Danso-Löffler Zita fürdővezetőtől. Annyi különbség volt az esztendők között, hogy az esősebb, hidegebb nyár miatt kicsit kevesebb vendéget fogadtak, viszont az év első és utolsó négy hónapja erősebb volt a 2017-esnél. A látogatók 15 százaléka vette igénybe a kedvezményt biztosító Kaposvár kártyát. A vendégek 8–10 százaléka külföldről érkezett a megyeszékhely fürdőjébe, német és horvát vendéget is fogadtak.

Az Igali Gyógyfürdő fennállásának legsikeresebb évét zárta 2018-ban. Az elmúlt négy évben dinamikusan emelkedett a látogatószám a fürdőben, mely tavaly ért a csúcsra. – Így 2018-ban már több, mint 220 ezer vendég fordult meg a fürdőnkben, ami a korábbi, 2017-es rekordév látogatottságát is 13 ezerrel meghaladta – mondta Gellért Attila marketingvezető. – A növekedésből elsősorban a hazai vendégek vették ki a részüket, de a német ajkú látogatók száma is érezhetően emelkedett tavaly.

Hasonlóan kimagasló évet zárhatott a siófoki Galerius fürdő is, amit közel 170 ezren látogattak meg 2018-ban – tudtuk meg Balogh Renáta fürdővezetőtől. A fürdő immár tizenkét éves nyitvatartásának csúcséve volt a tavalyi, s a látogatószám közel nyolc százalékkal haladta meg a 2017. évit. – Egy kicsit fordítva működünk, mint a legtöbben, hiszen zárt fürdő lévén a májusi, júniusi, július eleji rosszabb idő számunkra kedvező hatással volt – mondta Balogh Renáta. – Budapestről is sokan lejárnak már hozzánk, de több mint száz kilométeres körből szaunázó törzsvendégeink is vannak. A magasabb látogatószámra alapozva szeretnénk bővíteni a szaunavilágunkat.

A barcsi fürdőben hasonló eredmények születtek, mint 2017-ben, de egy minimális növekedést maguk is elkönyvelhettek tavaly. Lipics István fürdővezető elmondta: összesen 140 ezer vendéget fogadtak 2018-ban. Jelentős a horvát vendégforgalom, úgy tapasztalják, hogy némiképp nőtt is a korábbi évekhez képest.

Kicsivel jobb volt a tavalyi év, mint a 2017-es – mondta Katz Zoltán, a csokonyavisontai fürdő ügyvezetője. Össznyereséget tekintve kicsit eredményesebb évet zárhattak 2018-ban.

Vonzóak a gyógykezelések a fürdőben

Nagyatád Kifejezetten jónak mondható a téli vendégforgalom a nagyatádi gyógyfürdőben is. Egyed Árpád, a nagyatádi fürdők vezetője a Somogyi Hírlap érdeklődésére elmondta: bár még nem összesítették a számokat, bíznak benne, hogy elérték az 50 ezres vendégszámot a tavalyi évre vonatkozóan. A fürdővezető elmondása szerint a téli hónapokban is sokan keresik a város gyógyfürdőjét, a medencéket is látogatják a gyógykezelések mellett. Megtudtuk, a város strandján a 2017-es évhez hasonló eredmények születtek a tavalyi nyári hónapokat illetően, itt a 40 ezer látogatót közelíti meg a végeredmény. Elsősorban belföldi vendégeik vannak a fürdőkben, de jelentős a német és a horvát látogatók száma is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában