ünnepi megyehét

2019.01.04. 15:22

Katonai tiszteletadás mellett vonták fel Somogy zászlaját

Többen is ellátogattak pénteken a Megyeházához, ahol ünnepélyes keretek között, katonai tiszteletadás és zenei kíséret mellett vonták fel Somogy zászlaját. Ezzel megkezdődött az idei megyehét, a hagyományokhoz hűen ünnepi programok váltják majd egymást az elkövetkező napokban.

Gy. Zs.

– Bizonytalan világunkban szükség van biztos pontokra, Somogy megye egy ilyen biztos pont – mondta el lapunknak Biró Norbert, a megyei közgyűlés elnöke. – A somogyiak életében az ünnepi megyehét az identitásunk megerősítéséről is szól. A zászló az önazonosságunk szimbóluma, felhúzása azt jelenti, hogy büszkék vagyunk rá, büszkék vagyunk magyarságunkra, s büszkék vagyunk somogyiságunkra is – tette hozzá Biró Norbert.

A megyecímer adományozásának 521. évfordulója tiszteletére január 6-án, vasárnap rendezik meg a megyenapot. Ezen a napon tíz órakor ünnepi közgyűlést tartanak a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központban, ahol kitüntetéseket is átadnak majd. Az ünnepi alkalomra Szájer Józsefet, Európai Parlamenti képviselőt várják díszvendégként. S ahogy a korábbi években, úgy az idén is változatos programokkal készülnek a megyehétre. Többek között január 7-én, 17 órakor tartják meg a kormányhivatal galériájában a XIV. Somogy megyei fotópályázat eredményhirdetését.

Január 10-én, csütörtökön 16 óra 30 perckor Az Örökségünk-Somogyország kincse címmel elismert értékeinkről készült miniatűr képek leleplezése mellett somogyi értékdíjakat is átadnak a Vármegyeházán. A hagyományos megyebált január 12-én, szombaton tartják majd meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában