Sajtófotó Kiállítás

2019.01.11. 20:00

Képeinkkel a valóságot visszük közel az olvasóhoz

Újra megmutattuk a legjavát a tavalyi év legfelejthetetlenebb pillanatainak: a Somogyi Hírlap XXVIII. Sajtófotó Kiállítását rendeztük meg pénteken a kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium aulájában.

Kovács Gábor

Az idei év egyik legelső, rangos somogyi közéleti eseményén közösen emlékezhetünk arra, hogy mi is történt, mit láthatott az olvasó 2018-ben Somogyban a fotóriporterek optikáján keresztül. Böjte Csaba szerzetes segesdi látogatása, vagy a lengyeltóti Diósfesztiválon szórakozók éppúgy feltűntek a kiállított fényképeken, mint a jutai falunap legvidámabb pillanatai, vagy a siófoki halfesztivál résztvevőinek felhőtlen öröme. De megmutattuk egy táskai család leégett otthonát is.

– Azokat az embereket örökítettük meg, akik mindennap tettek hozzá valamit a megye életéhez, és akiknek tartozunk a valóság tiszteletével – mondta Lengyel János, a Somogyi Hírlap főszerkesztője a megnyitó beszédében. – Képeinkkel és írásainkkal a valóságot közvetítjük az olvasóinknak, nem pedig a valóság illúziójával birkózunk. A valóság ugyanis mindig csodálatos és kitartó barátunk akkor is, ha nem könnyű eligazodni a világban.

 

Szita Károly, Kaposvár polgármestere köszöntőjében hangsúlyozta: rendkívüli időszakban lehetünk felelős polgárai a megyének és a városnak, amikor együtt alakíthatjuk lakóhelyünk sorsát.

A közönség soraiban feltűnt Witzmann Mihály, Siófok és Gelencsér Attila, Kaposvár országgyűlési képviselője, valamint Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke. A sajtófotó kiállításon átadták az Év somogyi embere díjat, melyet az idén Szalai István, siófoki közgazdász érdemelt ki példaértékű közösségi munkájával.

 

A megnyitóra sokan eljöttek, hogy a gimnázium falain is megtekinthessék fotóriportereink: Lang Róbert, Kovács Tibor, Muzslay Péter, Németh András és Németh Levente munkáit, akik 2019-ben is bízvást nagyon igyekeznek majd, hogy elkapják a legsokatmondóbb somogyi pillanatokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában