segítség

2019.01.29. 16:20

Összefogás indult a kutyatámadás áldozatáért

Összefogott az ország az ötvöskónyi kutyatámadás áldozatáért. Váratlan segítség érkezett a családhoz, amelynek 13 éves gyermekét egy rottweiler támadta meg közterületen, az óvoda előtt.

K.G.

A fiú a húgát védte a kutyától, akkor sérült meg súlyosan a karja. A történtek felkavarták Poczai Krisztián, várpalotai vállalkozót.

– A feleségem olvasta először ezt a szomorú és megrázó történetet – mondta érdeklődésünkre Poczai Krisztián. – Odajött hozzám azzal, hogy olvassam el én is, és amikor a végére értem, azt látta, hogy közben a gyermekeim elvonultak a szobájukba, és elkezdték összeszedni a játékaikat, hogy odaadják az ötvöskónyi család gyermekeinek. Úgy gondoltam, ha ez működik kicsiben, a mi családunkban, akkor működhet nagyban is.

Ezután a legnagyobb internetes közösségi oldalon hirdette meg a támogatási szándékát, és rövid idő alatt sokan csatlakoztak hozzá. Szerinte lavinát indítottak el, mert négy nap alatt rengeteg ruha, élelmiszer, műszaki cikk, sőt készpénz is összegyűlt. Egy ismerős felajánlotta, hogy segít a szállításban, ,mert egy kisteherautót megtöltött a sok adomány. Poczai Krisztián felnőtt fia Ausztriában dolgozik, ő is hozzájárult a támogatáshoz.

Megérkeztek Ötvöskónyiba a családhoz, akik megilletődve fogadták a segítséget, idézte fel a várpalotai férfi. Mindenki nagyon várta őket, még a jegyző asszony is, akit előre felhívtak telefonon. Miután lepakoltak, elutaztak a pécsi gyermekklinikára, ahol átadták az édesanya kezébe az összegyűlt 161 ezer forint pénzadományt. A támogatók első kézből értesültek a gyermek állapotáról. Az anyától megtudták, hogy a fiú több műtéten is túl van, de még sok helyreállító, plasztikai műtét vár rá. Poczai Krisztián hozzátette: az édesanya meghatódva fogadta az adományokat, sokat nem tudott mondani, de százszor megköszönte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában