újévi hagomány

2019.01.02. 15:33

Szerencsés évet kívántak a kéményseprők

A kéményseprők szerencsét hoztak szerda reggel a városházára: Szita Károly, Kaposvár polgármestere ezúttal is három szőrszálat tépett ki a kéményseprő lószőrkeféjéből, hogy az idén is jó éve legyen az egész városnak.

Harsányi Miklós

A hagyományokat 2019-ben is folytatták, Farkas József, a megyei kéményseprő csoport vezetője azt mondta: sokadik alkalommal keresték fel a városházát, s szívesen jöttek. A kaposváriaknak szerencsét, s baj nélküli évet kívánt: a múlt évet ugyanis komolyabb káresemény nélkül zárták, s a szakemberek azt szeretnék, hogy ez 2019-ben is így maradjon.

– Sok szerencsét és boldog új évet kívánok, s mindenki vigyázzon magára az elkövetkező évben – emelte ki Novák Tamás kaposvári kéményseprő mester. S mennyire babonásak manapság az emberek? A mester szerint vannak, akik megfogják a gombjukat, ha kéményseprőt látnak, de az is előfordul, hogy lószőrt szeretnének kihúzni a kéményseprők lószőrkeféjéből, mivel az szerencsét hoz. Somogyban 37 kéményseprő dolgozik, közülük tíz a megyeszékhelyen.

Több mint két évtizede, hogy a kéményseprők az újév első munkanapján felkeresik a polgármestert, hogy rajta keresztül szerencsét hozzanak a megyeszékhelynek. Szita Károly polgármester a város polgárainak nevében megköszönte a jókívánságokat. Emlékeztetett rá: a 2018-as köszöntés is eredményes volt, Kaposvár sikeres évet zárt.

– Azzal a reménnyel fogadtuk most is a jókívánságokat, hogy valamennyi kaposvári és somogyi életében is lesz sok személyes és közösségi siker, sok boldogság és természetesen jóegészség – emelte ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában