KISOSZ

2019.02.27. 17:30

68 éve dolgozik kereskedelemben a KISOSZ idei díjazottja

A kereskedelemből és a vendéglátásból is hiányzik a szakképzett munkaerő, hangzott el a Kereskedelmi és Vendéglátó Vállalkozók Somogy Megyei Érdekképviseletének szerdai (KISOSZ) küldöttgyűlésén.

Marosi Gábor

Kertész Rezső a KISOSZ társelnöke hangsúlyozta: kevés az olyan dolgozó, aki megfelelő gyakorlati idővel rendelkezik és önállóan el tudja végezni a rábízott feladatot. Tapasztalataik szerint a képzetlenebb alkalmazottak nehezen terhelhetőek és könnyen megsértődnek. Ezért a következő években ezen a területen szeretnének változást elérni.

A KISOSZ társelnöke elmondta: a somogyi vállalkozók többsége az 1980-as, 1990-es években kezdett el dolgozni. Közöttük vannak olyan, akik bérbe adnák vagy eladnák üzletüket, ám a fiatalok nem tudják átvenni, mert nincsenek ehhez megfelelő hitelek. Kertész Rezső hozzátette: a vállalkozók már most keresik a balatoni szezonra a dolgozókat, így vélhetően problémamentesen vághatnak neki a nyári hónapoknak. Feltehetően idén is zömében diákmunkások dolgoznak majd a tóparti üzletekben.

Az ülésen átadták a KISOSZ Emlékplakettet is, amelyet idén Szabó József balatonboglári kereskedő vehetett át. Az idős férfi már 68 éve dolgozik a kereskedelemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában