házasság hete

2019.02.10. 18:06

A házasság egy teljes életet jelent

Több mint háromszáz párt értek el eddig a felvilágosító munkával, hangzott el a Házasság hetének kaposvári megnyitóján, melyet vasárnap délután tartottak a Katolikus iskola tornatermében.

Kovács Gábor,

– A házasság nem csak egy papírról szól, hanem egy teljes életet jelent, amelyet párosan érdemes leélni – mondta a nagybajomi Kellán Sándorné, aki hétéves kisfiával érkezett a megnyitóra.

Nem ment ki a házasság a divatból Kaposváron, így köszöntötte Szita Károly, a város polgármestere a Házasság hetén megjelenteket. Hozzátette: a házasság a legkisebb és legerősebb közössége a városnak, és a család kifogyhatatlan erőforrás. Mindez a gyerekek növekvő számában is megmutatkozik, ám sajnos még mindig magasabb a halálozások száma, de ezen az arányon javíthat, ha a házasságot népszerűsítik a fiatalok körében.

A megnyitón Varga László, kaposvári megyés püspök mondott beszédet, melyben a házasság befogadását a Isten befogadásához hasonlította. Ezután Nyári Szilvia és Sarkadi Kiss János, a Csiky Gergely Színház színművészei tartottak előadást, melyet a Z-generáció együttes koncertje követett. A délutáni program idejére gyermekvigyázást biztosítottak a pároknak. A gyereket lufi, légvár és kézműves foglalkozások várták.

– Igyekeztünk a családokat megszólítani, ezért szerveztünk külön programokat a gyerekeknek és a felnőtteknek – mondta a megnyitóról Ház Gergely, a Csakazértis a Családokért Egyesület elnöke. – Az egész hét üzenete az, hogy a házasságok élhetőek, és egyre fontosabbak a mai világban, amelyben a fogyasztói társadalom csábításai fenyegetik a házastársak egymás közötti kapcsolatait, és akár a gyerekekre is veszélyt jelenthetnek.

Sokakat elér a pozitív üzenet, és egyre több pár keresi az időt, hogy minél több időt töltsenek együtt.

– Mindannyian házas emberek vagyunk és a házasságot és családot mindennél többre tartjuk – mondta Csongrádi József, a kaposvári Apák klubja vezetője. Ezt az érzést erősítik egymásban a párok. Szerinte a sok válás miatt a gyerekek ma már egyre inkább család és apa nélkül nőnek fel, pedig az apák jelenléte a fejlődésükhöz nélkülözhetetlen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában