könyvmoly

2019.02.10. 17:00

Az utcán várják a jó könyvek az olvasókat

Olvasni jó és olvasni élmény, bárhol, bármikor jót tesz az agynak és a léleknek.

Koszorus Rita

Kaposváron bárki olvasnivalóhoz juthat jártában-keltében, aki szeretne. Ugyanis a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kara Kaposvári Képzési Központja előtt jó kihasználtsággal működik az ETK Könyves Pont. – Nagyon jó dolognak tartom – mondta Gulner Ildikó, egyike a lelkes olvasóknak. – Én mindig viszek és, amire nincs szükségem, azt elhozom ide az ETK Könyves Pontra. Már állandó látogatónak számítok.

Az utcakönyvtárnak két fontos tulajdonsága van: ingyenes és önkéntes. A lényege, hogy akinek van megunt, régóta otthon porosodó könyve, az beteheti oda. S akár el is vihet olyat, ami megtetszik az ott sorakozó kínálatból.

Igazi kincsek is találhatók időnként az utcakönyvtárban, sőt még folyóiratokból is választhatnak a könyvmolyok. Egy szabály van, a visszahozott kötetek ne legyenek hiányosak, vagy olyan állapotúak, hogy ne lehessen elolvasni. Hiszen az olvasás élménye a lényeg, hogy minél több emberrel megosszuk azt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában