Megmérettetés

2019.02.06. 17:12

Megméri a levegő szennyezettségét az LMP

Országjáró kampányba kezdett az LMP, a zöldpárt a légszennyezettség problémájára hívja fel a figyelmet

Kanász-Nagy Máté, a párt szóvivője a szerdai kaposvári sajtótájékoztatón elmondta: minden magyar városban kiemelt probléma a légszennyezettség, ennek fő okai az elavult autók és a korszerűtlen fűtési rendszerek. Szerinte minden 16. halálok a légszennyezettségre vezethető vissza.

Felder Frigyes, kaposvári LMP-s önkormányzati képviselő szerint nem lehet pontosan megmondani, hogy Kaposváron mekkora problémát okoz a légszennyezettség, ugyanis akik korábban végeztek méréseket, nem tudni, hogy a város melyik pontján és milyen időszakban tették azt. Az LMP ezért vásárol egy mobil levegőszennyezettség mérőt és heteken belül elkezdik gyűjteni az adatokat a levegő állapotáról.

– Somogy az ország egyik legtisztább levegőjű megyéje, a Zselic szíve, Kaposvár pedig óriási zöldfelülettel rendelkezik, ahol nincsenek nagy, környezetszennyező gyárak – reagált az elhangzottakra Gelencsér Attila, a térség országgyűlési képviselője (Fidesz-KDNP). – Az ellenzéki képviselők vizet prédikálnak és bort isznak. Ha valóban fontos lenne számukra a környezetvédelem, a levegő tisztasága, akkor nem szerveznének több órás forgalomlassító demonstrációt csúcsidőben a belvárosban, jelentősen növelve ezzel az autók károsanyag kibocsátását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában