bábonymegyer

2019.02.08. 11:08

Megújult az egyik legnagyobb lőtér

A bábonymegyeri lőteret betonoszlopokkal és magas drótkerítéssel vették körül.

K.G.

Balogh Sándor nyugalmazott pályamunkás szerkesztőségünkhöz címzett levelében arra hívta fel a figyelmet, hogy kell a biztonság, hiszen egyre gyakrabban tartanak ott éleslövészetet a rendvédelmi szervezetek munkatársai. Látható a fejlődés, hiszen egy pályázat eredményeként újították fel a lőteret, felelte érdeklődésünkre Kiss Sándorné, Bábonymegyer polgármestere. Huszonötmillió forintot fordíthattak erre a célra. Kevesen tudják, hogy a Dunántúl egyik legnagyobb lőtere a bábonymegyeri, amely az önkormányzat tulajdonában van.

A felújítás sok földmunkával járt, s elérték, hogy minél nagyobb távolságra tudjanak lőni a sportlövészetet gyakorlók. Sáncfalat készítettek a nagyobb biztonság érdekében. Ezt a célt szolgálta a terület bekerítése is. Konténerépületeket húztak fel, s eszközöket vásároltak. Koronglövő állásokat alakítottak ki. Gyakran fordulnak meg ugyanis vadászok a lőtéren, s a Somogy Megyei Rendőr-főkapitánysággal minden évben szerződést kötnek, amelynek értelmében Bábonymegyeren végzik a kötelező lőgyakorlatukat a rendőrök. Közben az önkormányzat figyeli a pályázati lehetőségeket, hogyan tudnák továbbfejleszteni a lőteret. Jelenleg egy szakemberrel üzemeltetik, mert egy bábonymegyeri kötődésű, de Tabon élő férfi vezeti a lövészegyesületet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában