Jótékonyság

2019.02.28. 17:00

Süteményből lett tűzifája a nagyberényi családoknak

Diákok pakolták autóra a tűzifát Nagyberényben egy jótékonysági akció keretében. Öt és kétgyermekes, rászoruló családok kaptak tüzelőt a Jótékonysági Receptműhely adománygyűjtésének köszönhetően.

Kolumbán Tünde

Öt gyermekükkel élnek egyetlen szobában Lendvaiék. A nagyobbak iskolába, óvodába járnak, de a két legkisebb gyermek még egész nap otthon van Ritával, az édesanyával. A korai tavasz ugyan kint már kellemes hőmérsékletet teremt, de a házban hűvös van. A tél végére fogyóban a tüzelő, a család ezért különösen hálás a hasogatott fáért, amit a Jótékonysági Receptműhely önkéntesei és a nagyberényi iskolások sorláncot alkotva pakoltak le az udvaron. Rita, az édesanya süteményt is süthet a gyerekeknek, mellékes ajándékként ugyanis néhány kiló margarin is jutott a tüzelő mellé.

 

– Decemberben Chuck Norris küldött ajándékot Nagyberénybe, most tüzelőt hoztunk – mondta a jótékonysági akciót szervező Éskovács Péter, aki arról is beszélt: Balaton-parti vendéglátóhelyeken, szállodákban, sőt nemzetközi teniszversenyeken is árultak süteményt az elmúlt hónapokban karitatív céllal. Az ebből befolyt bevételből vásároltak tűzifát, amit azért épp ilyenkor osztanak ki, mert a tavasz kezdetére a rászoruló családok többségénél már alig van mivel fűteni, noha a reggelek és esték még hűvösek.

A nagyberényi Dr. Faust Miklós Általános Iskola diákjai jó ideje részesei különböző jótékonysági akcióknak, ezek többsége élményekkel, kirándulásokkal ajándékozta meg a gyerekeket. Csötönyi Anikó, az iskola izgatója elmondta, hogy közel három éve működnek együtt többek között az Őrangyalok Ligájával, de a Mikulásgyártól is kaptak adományokat tavaly decemberben. Az iskola diákjainak talán harmada számít rászorulónak, de köztük is az a követendő példa, hogy a kevésbé tehetős segítsen azon, akinek még kevesebb jut. A nagyberényi iskolai közösség erejére és a gyerekek lelkesedésére jó példa, hogy ezúttal hatvan jelentkezőből kellett kiválasztani azt a nyolc diákot, aki segített a tűzifa pakolásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában